Розкрилася користь горіхів для вагітних і їх майбутніх дітей
У дітей, мами яких в перші три місяці вагітності вживали в їжу горіхи, краще розвинена пам'ять, більш високий рівень уваги і мислення.
Щоб поліпшити розумові здібності дитини, потрібно з'їдати приблизно три жменьки горіхів в тиждень (90 г) в перші три місяці вагітності, повідомляє The Sun.
На думку дослідників, волоські горіхи, мигдаль, арахіс, кедрові горіхи і фундук корисні, оскільки вони є джерелом жирних кислот.
Вчені з Барселонського інституту глобальної охорони здоров'я вивчили 2200 пар матері і дитини. Жінки заповнили анкету про свої звички харчування, а діти здали кілька іспитів. Оцінювалися їх розумові здібності, здатність до концентрації уваги і пам'ять в 18 місяців і 5 і 8 років.
Результати дослідження показали, що ті діти, чиї мами їли найбільше горіхів в першому триместрі, набрали найбільше очок.
Як сказала керівник дослідження Флоренс Джіньяк, це перше дослідження, в якому розглядаються можливі переваги вживання горіхів під час вагітності для розвитку нервової системи дитини в довгостроковій перспективі.
Ці речовини мають тенденцію накопичуватися в нервовій тканині, особливо в лобових областях мозку, які впливають на пам'ять і виконавчі функції. Мозок піддається ряду складних процесів під час вагітності і материнське харчування є визначальним фактором розвитку мозку плода, що має довгострокові наслідки, підсумувала Флоренс Джіньяк.