Вчені знайшли засіб, що гальмує старіння

26,0 т.
Вчені знайшли засіб, що гальмує старіння

Співробітники Науково-дослідного інституту Скреппса, розташованого в місті Ла-Йолла (США), зуміли довести гіпотезу про те, що антидепресанти здатні призупинити процес старіння.

Про це повідомляє портал "Вебмедінфо".

У ході тривалого дослідження вони вивчили дію антидепресанту "Міансерін" на організм круглих черв'яків.

Вчені спостерігали за їх групами, одна з яких отримувала "Міансерін", розчинений у воді, а інша - звичайну воду.

Читайте: Медики заявили, що препарат для лікування суглобів "зупинив" старіння

Фахівці встановили, що антидепресант істотно збільшив життя черв'яків. Вони під дією препарату прожили на 40% довше, а їх клітини швидко омолоджувалися. До слова, звичайна тривалість життя круглого хробака в середньому становить 15-20 діб.

Відео дня

Незважаючи на позитивний результат експерименту, вчені стверджують, що до винаходу "таблеток від старості" для людей ще дуже далеко. Наступний етап досліджень фахівці збираються провести на лабораторних мишах.

Раніше "Обозреватель" повідомляв про те, що вчені з'ясували фактор, що підсилює процес старіння.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки