Експерти з'ясували, чим небезпечні сухофрукти

16,0 т.
Експерти з'ясували, чим небезпечні сухофрукти

Наукові експерти з'ясували, що багато готових сухофруктів можуть стати причиною небезпечних захворювань. До таких висновків вони дійшли після проведення низки досліджень.

Вчені радять надавати перевагу сухофруктам, виготовленим самостійно, -передає Medikforum.

Сухофрукти промислового зразка виробляються з використанням діоксиду сірки та гідрогенізованих жирів. Ці речовини сприяють поліпшенню зовнішнього вигляду сухих фруктів і збільшенню терміну зберігання.

Читайте: Вчені назвали вітамін, який рятує від інфаркту і проблем із серцем

Експерти стверджують, що у виробництві сухофруктів все частіше через популяризацію здорового способу життя активно застосовуються хімічні і потенційно небезпечні для людського організму компоненти.

"Виробники замовчують той факт, що поєднання сірки можуть спровокувати астму, проблеми зі шлунком і органами дихання, а гідрогенізовані жири призводять до утворення холестеринових бляшок у судинах", - кажуть медики.

Фахівці одностайно рекомендують сушити фрукти самостійно, замість того, щоб купувати сухофрукти. Цей спосіб, на їхню думку, не тільки економічніший, але і значно корисніший. У домашніх умовах можна без зусиль отримати сушені яблука, груші, персики, абрикоси, банани, манго, ананаси і томати, - наголошують експерти.

Читайте: Вчені назвали небезпечні фрукти, які можуть викликати рак

Для довідки

Щоб самостійно приготувати сухофрукти, потрібно нарізати фрукти скибочками і помістити у відкриту духовку, де підтримується мінімальна температура (62°С). На відкритому сонці фрукти можна сушити при температурі 38°С.

Як повідомляв "Обозреватель", вчені з'ясували, як цитрусові можуть спричинити рак.