Учені пояснили, чому люди здійснюють самогубство

8,7 т.
Учені пояснили, чому люди здійснюють самогубство

Американські психологи заявили, люди здійснюють самогубство через свою еволюцію. Вчені вважають, що суїциди є наслідком розвитку інстинкту самопожертви у колективних тварин.

Вчені відзначили, що даний захисний механізм може мати і негативний зворотний бік, якщо мова йде про людину, одну з найрозвиненіших представників соціальних тварин, пише РІА Новини.

Як вважають дослідники, суїциди можуть виникати в результаті збою цієї програми самопожертви - в такому випадку людина помилково вважає, що її смерть для суспільства буде цінніше, ніж життя, і тому здійснює самогубство.

Відео дня

Читайте: Психологи визначили, як ставати розумнішими під час навчання

На користь існування подібного збою говорить те, що поведінка тварин, що вчиняють акт самопожертви, і людини, яка задумала покінчити з життям, багато в чому схоже - вони починають вести себе вкрай неспокійно, втрачають сон і вагу, і демонструють низку інших аналогічних змін у житті.

Як вважають вчені, у появі збоїв в програмі самопожертви винні різні розлади психіки, якими володіли, за різними оцінками, близько 90% всіх жертв самогубств, які страждали від шизофренії та інших психічних захворювань.

Читайте: Психологи визначили, що приносить найбільше щастя людині

Звичайно, як визнають психологи, перевірити ці теорії буде досить важко, враховуючи природу вивчається ними феномена. Тим не менш, вони вважають, що справедливість їх теорії можна встановити, вивчаючи психологічні профілі зірваних самогубців, і опитуючи їх на предмет того, як вони дивилися на цінність свого життя і смерті перед спробою покінчити з собою.

Як повідомляв "Обозреватель", психологи визначили, що приносить найбільше щастя людині.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки