Pepsi прибрала з газованої води компоненти, що викликають пухлини

7,0 т.
Pepsi прибрала з газованої води компоненти, що викликають пухлини

У США компанія Pepsi випустить дієтичну Pepsi без замінника цукру - аспартама. Американці змінили формулу газованої води, прибравши звідти компоненти, які містять потенційні канцерогени.

Так, технологам вдалося зберегти смак майже в повному обсязі. У підсумку, у новій дієтичній газованій воді Diet Pepsi і вишневій дієтичній Diet Pepsi Wild Cherry аспартам замінили сумішшю сукралоза і ацесульфама калію, - пише Businesstimes.

Аспартам є і в дієтичній Diet Coke компанії Coca-Cola, але виробник не збирається змінювати склад. Основна проблема - смак газованої води. Заміна компонентів призводить до зміни смаку та падіння продажів. Ацесульфам калію вперше був схвалений до використання в харчовій промисловості в 1988 році. Його можна знайти в газованій воді Coke Zero разом із аспартамом.

Відео дня

Читайте: Американські вчені розкрили одну із загадок ожиріння

Аспартам вважається одною із найнебезпечніших сполук у харчовій промисловості, починаючи з 1981 року, коли її вперше почали додавати в їжу та напої. Хоча офіційні органи не визнають небезпеку аспартама, споживачі довгий час наполягали на видаленні аспартама з газованої води.

Аспартам (L-аспартам-L-фенілаланін) - підсолоджувач, замінник цукру (харчова добавка E951).

Канцероген - фактори навколишнього середовища, вплив яких на організм людини або тварини підвищує ймовірність виникнення злоякісних пухлин.

Раніше "Обозреватель" повідомляв, що вчені розкрили секрет, чому більшість родимок не перетворюються на рак.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки