Вчені назвали непоправні для здоров'я наслідки самотності

13,1 т.
Вчені назвали непоправні для здоров'я наслідки самотності

Американські вчені визначили, що самотність людини запускає в її тілі фізичні зміни, що спричиняють хвороби.

У своєму дослідженні вчені розглянули реакцію на соціальну ізоляцію у людей і макак-резусів. Самотність у представників обох видів змінювала активність гена CTRA і синтез норадреналіну (нейромедіатора неспання), а також рівень моноцитів (різновиди лейкоцитів). Також вчені помітили, що соціальна ізоляція викликає активізацію вірусу імунодефіциту у макак-резусів, - передає "Лента".

Дослідники дійшли до висновку, що стрес, викликаний соціальною ізоляцією, знижує вироблення лейкоцитів (білих кров'яних клітин), що виконують захисну функцію, а також пригнічує активність генів, відповідальних за імунну систему організму. В цілому самотність викликає біологічні зміни, які пригнічують захисну систему.

Відео дня

Читайте: Чекаємо зими: вчені розповіли, як виживали в 70-градусні морози

У своєму дослідженні вчені показали, що, крім емоційної складової, самотність здатна пришвидшити приведення в дію генетичних чинників, що сприяють розвитку хронічних захворювань.

Раніше "Обозреватель" повідомляв, що психологи назвали сім фраз, які не можна говорити про себе.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки