Вчені розповіли, чим небезпечне відбілювання шкіри

8,4 т.
Відбілювання шкіри

Британські дерматологи заявили, що відбілювання шкіри за допомогою перорального або внутрішньовенного прийому глутатіону може бути дуже небезпечним для здоров'я.

Дослідження опубліковане в журналі The BMJ, повідомляє "Медікфорум".

Нагадаємо, що глутатіон є антиоксидантом і входить до складу препаратів по відбілюванню шкіри. Такі препарати у деяких випадках приймаються всередину у вигляді таблеток, а іноді вводяться внутрішньовенно. Їх використовують активно в індустрії краси, найчастіше в спеціальних салонах, які не мають медичної ліцензії.

Читайте: Топ-8 найпоширеніших міфів про догляд за шкірою

Відео дня

Вчені говорять, що вживання цих препаратів без контролю, у разі, якщо їх вводить співробітник без медичної освіти, призводить до тяжких наслідків, особливо якщо була помилка у дозуванні речовини.

У результаті може статися ураження нервової системи, набряки нирок і печінки, токсичний епідермальний некроліз і рак.

При внутрішньовенному введенні препарату також збільшуються ризики отримати такі захворювання як ВІЛ, гепатити С і В.

Як повідомляв "Обозреватель", були названі топ-5 звичок, які шкодять шкірі.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки