Вчені пояснили, як правильно харчуватися перед сном
Американські вчені визначили, як раціон людини впливає на сон. Дослідники вивчили взаємозв'язок між їжею і якістю сну.
Вчені провели дослідження, в якому взяли участь 13 чоловіків і 13 жінок, середній вік яких становив 35 років. Вага всіх учасників була у нормі. Протягом 5 днів всі вони лягали спати в 10 вечора, а вставали о 7 ранку наступного дня. У середньому тривалість нічного сну становила 7 год 35 хвилин, - пише Медпортал.
Використовуючи полісомнографію, автори змогли оцінити якість сну. При аналізі вони враховували і те, чим харчувалися учасники дослідження напередодні. Виявилося, що сон людей, що вживали велику кількість клітковини, був глибшим. Ті ж, у чиєму раціоні присутні багато насичених жирів, цукру і мало клітковини, спали неспокійно і часто прокидалися.
Читайте: Медики знайшли лікування від хронічної хвороби легенів
Результати, отримані авторами, вказують на те, що зміна характеру харчування може позитивно позначитися на якості сну. Так що людям, що скаржаться на поганий сон, може бути досить ввести в свій раціон більше клітковини і скоротити споживання солодкого.
Як повідомляв "Обозреватель", вчені заявили, що їжа ночами руйнує мозок.