Здавати чи не здавати: експерт розповів про донорство крові в Україні

4,3 т.
Здавати чи не здавати: експерт розповів про донорство крові в Україні

Керівник громадської організації "Свіжа кров" Валентин Десятник повідомив, що зараз немає системного підходу до проблеми донорства крові в Україні, а найбільший внесок у його розвиток справляють волонтери.

Про це він розповів, відповідаючи на запитання "Обозревателя", в ході прямого ефіру на телеканалі "Соціальна країна".

"Необхідний системний підхід до проблеми донорства в Україні, який ні наше міністерство, ні відомства забезпечити не можуть. У нас волонтери воюють на сході, рятують тяжкохворих дітей та займаються пропагандою популяризації донорської крові", - зауважив експерт.

Він зазначив, що за короткий термін роботи громадської організації "Свіжа кров", команді вдалося досягти непоганих результатів.

Відео дня

"Нашій організації всього три місяці. За цей час нам вдалося провести 6 донорських акцій, зібрати 150 літрів крові. Цього достатньо для порятунку життя близько 500 людей", - поділився Десятник.

Читайте: Психолог пояснила, чим небезпечна "селфіманія" для людини

Також він додав, що процес збору крові проводиться під контролем державних спеціалізованих служб.

"Рівень безпеки гарантується професіоналами з Київського міського центру крові. Всі стандарти відрегульовані на державному рівні", - запевнив експерт.

Наведений фрагмент дивіться з п'ятої хвилини

Як повідомляв "Обозреватель", донори Дніпропетровської області з моменту початку АТО на Донбасі здали майже 3 тис. літрів крові для поранених на фронті українських військових.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки