Здавати чи не здавати: експерт розповів про донорство крові в Україні

4,3 т.
Здавати чи не здавати: експерт розповів про донорство крові в Україні

Керівник громадської організації "Свіжа кров" Валентин Десятник повідомив, що зараз немає системного підходу до проблеми донорства крові в Україні, а найбільший внесок у його розвиток справляють волонтери.

Про це він розповів, відповідаючи на запитання "Обозревателя", в ході прямого ефіру на телеканалі "Соціальна країна".

"Необхідний системний підхід до проблеми донорства в Україні, який ні наше міністерство, ні відомства забезпечити не можуть. У нас волонтери воюють на сході, рятують тяжкохворих дітей та займаються пропагандою популяризації донорської крові", - зауважив експерт.

Він зазначив, що за короткий термін роботи громадської організації "Свіжа кров", команді вдалося досягти непоганих результатів.

"Нашій організації всього три місяці. За цей час нам вдалося провести 6 донорських акцій, зібрати 150 літрів крові. Цього достатньо для порятунку життя близько 500 людей", - поділився Десятник.

Читайте: Психолог пояснила, чим небезпечна "селфіманія" для людини

Також він додав, що процес збору крові проводиться під контролем державних спеціалізованих служб.

"Рівень безпеки гарантується професіоналами з Київського міського центру крові. Всі стандарти відрегульовані на державному рівні", - запевнив експерт.

Наведений фрагмент дивіться з п'ятої хвилини

Як повідомляв "Обозреватель", донори Дніпропетровської області з моменту початку АТО на Донбасі здали майже 3 тис. літрів крові для поранених на фронті українських військових.