Британські медики знайшли "божественний" спосіб боротьби з викиднями

5,7 т.
Британські медики знайшли 'божественний' спосіб боротьби з викиднями

Британські вчені мають намір модифікувати гени ембріона людини для боротьби з викиднями.

Вносячи зміни в ембріони, вчені хочуть визначити гени, які найактивніше діють у перші дні життя плоду, коли ембріон формує клітини - основу майбутньої плаценти, - пише "Стрічка".

"Отримані знання дадуть нам вкрай важливу інформацію про розвиток здорових ембріонів людини, а також дозволять розібратися з причинами викиднів. Наші експерименти не є небезпечним шляхом до "дизайнерських немовлят", оскільки законодавство Великобританії в цих питаннях дуже суворе", - зазначила дослідник Кеті Ніакан.

Відео дня

Читайте: Вчені розкрили секрет найзагадковішого предка людини

На думку академічної спільноти, редагувати гени ембріонів небезпечно, адже вони передають змінену ДНК наступним поколінням і непомітні, на перший погляд, наслідки "правки" можуть завдати шкоди в майбутньому. Крім того, ефективна система модифікації генів може потрапити в руки тих, хто використовує її у свідомо нелюдських цілях.

Раніше "Обозреватель" повідомляв, що в Китаї вчені вже змінили гени в зародку людини.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки