Виявлено новий спосіб лікування герпесу

14,8 т.
Виявлено новий спосіб лікування герпесу

У лікуванні стійких вірусних інфекцій розроблено новий підхід. Ефективність так званої епігенетичної терапії продемонстрували вчені з Національного інституту алергії та інфекційних захворювань (NIAID) і Національного інституту охорони здоров'я.

Читайте: Герпес може призвести до недоумства

ВПГ (вірус простого герпесу) після первинного інфікування знаходиться в латентному стані всередині сенсорних нервових клітин. Симптоми захворювання в цей момент не проявляються, однак людина-носій вірусу є джерелом розповсюдження захворювання. Коли створюються сприятливі умови, ВПГ активізується і викликає генітальні ушкодження (або навколо рота), що може спровокувати появу герпетичного кератиту (є однією з причин розвитку сліпоти).

Відео дня

Коли вірус знаходиться в латентному стані, сучасні методи його лікування не ефективні. Але вчені розробили новий підхід - активність герпетичної інфекції знижується при блокуванні активності білка LSD1. Як описано в науковій статті журналу Science Translational Medicine, білок LSD1 дуже важливий для інфекційного циклу ВПГ, він модифікує білки, які керують їх доступом до ДНК людини.

Використовуючи вже існуючий препарат транілціпромін, вчені заблокували діяльність LSD1 в трьох різних моделях з герпетичною інфекцією. У підсумку на ранніх стадіях захворювання дослідники досягли значного зниження симптомів ВПГ.

Читайте:Найкращі засоби від герпесу на губах

Таким чином, можна з упевненістю сказати, що розвиток резінстентності вірусів можна звести до мінімуму, блокуючи білки в організмі людини. Вчені не сумніваються, що епігенетична терапія також ефективна проти вірусної активності, як і в боротьбі з раковими захворюваннями.

Джерело:Медикфорум
Джерело
Медикфорум
disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки