Прецедент: пацієнтові разом із кров'ю перелили енцефаліт

10,6 т.
Прецедент: пацієнтові разом із кров'ю перелили енцефаліт

52-річному пацієнтові під час операції з пересадки органів, занесли японський енцефаліт. 

Як повідомляє Оutbreaknewstoday.com, пацієнту робили переливання крові. Пізніше його стан різко погіршився: почалися судоми і він втратив свідомість. 

Після того, як лікарі взяли у нього зразки крові, виявилося, що у нього японський енцефаліт. 

Влада лікарні Гонконгу, в якій знаходився чоловік визначила, що кров була взята у 46-річного донора. Весь час він не показував жодних симптомів хвороби. 

На сьогоднішній день пацієнт знаходиться в критичному стані. 

Відео дня

Тепер місцева влада вживає заходів щодо лікування пацієнтів. 

Японський (комариний) енцефаліт - гостре інфекційне захворювання з трансмісивним шляхом передачі інфекції. Викликається нейротропним вірусом, переносниками якого є комарі. Характеризується переважним ураженням речовини головного мозку і мозкових оболонок.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки