Вчені назвали перець чилі "порятунком" від раку
Вчені з університету Мессі в Новій Зеландії назвали перець чилі "порятунком" від раку.
Активний компонент перцю - капсаїцин, сприяє зміцненню здоров'я, - повідомляє Zdravoe.com.
Наприклад, капсаїцин підвищує швидкість регенерації клітин в організмі, що могло б пояснити, чому звичка їсти гостру їжу була пов'язана у багатьох численних випробуваннях зі зменшеним ризиком смертності й уповільненим розвитком раку.
Читайте: Вчені заявили, що сухофрукти допоможуть "побороти" рак печінки
"Суть у тому, що будь-який вид рослинних продуктів, які ви регулярно вживаєте, однозначно поліпшить ваше здоров'я. Однак гострий перець, дійсно, найкорисніший серед усіх спецій", - заявив експерт Девід Попович.
У лабораторії він досліджував механізми, за допомогою яких капсаїцин допомагає уповільнити зростання ракових клітин. Його команда вперше продемонструвала, як ця пряна сполука взаємодіє з поверхнею злоякісних клітин і викликає зміни в їхній внутрішній структурі. Однак передбачається, що саме хімічні зміни на поверхні клітини зупиняють ріст пухлини. Втім, сам Попович вважає, що капсаїцин сприяє запуску процесу, відомого як апоптоз - запрограмовану загибель клітин. Це "самогубство" злоякісних клітин і допомагає запобігти подальший розвиток раку.
Читайте: Учені розповіли, в яких випадках кава може стати причиною раку
Як повідомляв "Обозреватель", медики заявили, що сир може стати причиною раку.