У Німеччині винайшли препарат, що дозволяє їсти і худнути

9,1 т.
У Німеччині винайшли препарат, що дозволяє їсти і худнути

У Німеччині вчені з Боннського університету розробили новий препарат для схуднення. Так медики встановили, що при підвищенні концентрації ферменту гуанілатциклази, який забезпечує перетворення поживних речовин в "корисний" бурий жир, зменшується обсяг білої жирової тканини.

В організмі людини існує два типи жирової тканини: бура і біла. Перший тип тканини забезпечує вироблення тепла в організмі, тому що містить велику кількість "енергетичних станцій" клітини - мітохондрій. Клітини "шкідливої" жирової тканини накопичують жир і беруть участь в енергетичному обміні, передає Мedportal .

Згідно з даними доклінічних досліджень, експериментальний препарат посилював секрецію розчинної гуанілатциклази, запускаючи формування бурої жирової тканини замість "шкідливого" білого жиру. Такий метод дозволяє знизити масу тіла без зменшення калорійності їжі.

Читайте: Вчені знайшли тварину, яка стала розмножуватися без сексу

"Отримані результати є перспективними, проте експеримент проводився на мишах, а у цих тварин бура жирова тканина відіграє більш важливу роль у підтримці енергетичного балансу, ніж у людини", - розповів співробітник Королівського коледжу в Лондоні Том Сандерс.

Автори дослідження планують продовжити вивчення препарату в ході клінічних досліджень. За їх словами, ліки мають "сприятливий профіль безпеки", оскільки за хімічною структурою нагадують схвалений до застосування препарат ріоцігулат для лікування легеневої гіпертензії.

Читайте: Виток еволюції: вчені пояснили відмінності тіла людини і мавпи

Раніше "Обозреватель" повідомляв, що в Україні медики навчилися виділяти з жиру ліки від раку.