На сонці стався спалах: Землю накриють потужні магнітні бурі

33,2 т.
На сонці стався спалах: Землю накриють потужні магнітні бурі

25 червня на Сонці сталася серія спалахів дуже високого класу М. І вже 27 і 28 червня Земля відчує наслідки сонячної активності.

Потужність спалаху досягла класу M7.9, - повідомляє сайт NASA.

Спалах був спрямований у сторону Землі в момент його появи, і через декілька днів на Землі почнеться помітна геомагнітна буря.

Читайте: NASA виявило космічну піраміду на шляху до Марса

Зазначимо, що від надмірної сонячної активності частіше за інших страждають люди з гіпертонією, гіпотонією, перенесеними інфарктами і інсультами, а також з вегето-судинною дистонією. Серед основних симптомів метеозалежності - стомлюваність і дратівливість.

Відео дня

Тому під час магнітних бур варто менше напружувати організм і, по можливості, переносити важливі зустрічі, а також пропускати гучні вечірки.

Читайте: NASA отримало унікальне фото трьох місяців Сатурна

Сонячні спалахи, залежно від потужності рентгенівського випромінювання, поділяються на п'ять класів: A, B, C, M і X. Мінімальний клас A0.0 відповідає потужності випромінювання на орбіті Землі в 10 нановат на квадратний метр. При переході до наступної букви потужність збільшується в 10 разів.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки