Пити чи не пити: медики не зважилися заборонити алкоголь вагітним

3,6 т.
Пити чи не пити: медики не зважилися заборонити алкоголь вагітним

Британські медики до кінця не впевнені, чи варто забороняти вживання спиртних напоїв вагітним жінкам.

Так лікарі Мері Матер і Кейт Уайлд заявили, що алкоголь шкідливий для дитини, а також не є необхідним для здоров'я або благополуччя майбутньої матері. Вони наполягають на тому, що під час вагітності необхідно повністю відмовитися від алкоголю, - передає Медпортал.

Вживання спиртного не кращим чином позначається на стані здоров'я дитини - немовлята страждають від фетального алкогольного синдрому, розумової відсталості, аномалій поведінки та розвитку, їх вага при народженні виявляється нижче норми.

Відео дня

Читайте: Несподіваний порятунок: слони допоможуть людям вилікувати рак

"Вагітним жінкам необхідно знати, що існування безпечного порогового рівня вживання алкоголю не підтверджено", - продовжують експерти. Вони відзначають, що відсутність ясних і чітких вказівок, що стосуються прийому спиртних напоїв у період вагітності, встановити неможливо.

У той же час, Патрік О'Брайен з Університетського коледжу Лондона дотримується іншої точки зору. Він згоден з тим, що вказівки для жінок суперечливі, докази повинні бути представлені в ясній і однозначній формі. Однак, поки чітких вказівок ще немає, фахівці не мають права радити вагітним жінкам відмовитися від алкоголю. Медичні працівники повинні роз'яснювати пацієнткам наявну інформацію і допомогти їм зробити вибір самостійно.

Читайте: Вчені визначили улюблені напої садистів і психів

Раніше "Обозреватель" повідомляв, що гінекологи розповіли на якому боці потрібно спати вагітним жінкам.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки