Сила природи: з отрути тарантула створили ефективне знеболювальне

3,4 т.
Сила природи: з отрути тарантула створили ефективне знеболювальне

Австралійські вчені виділили пептид з отрути перуанського тарантула, який може стати ефективним знеболюючим. Крім того, цей анальгетик не викликатиме такого сильного звикання.

Дослідники виділили з отрути перуанського зеленого оксамитового тарантула пептид ProTx-II. За допомогою ЯМР-спектроскопії та ряду інших методів вони вивчили його структуру, а також змогли зрозуміти, як пептид взаємодіє з клітинною мембраною нейронів. Вони виявили, що ProTx-II придушує роботу больового рецептора NaV1.7., передає Медпортал.

Читайте: Вчені знайшли унікальний спосіб лікування ракових пухлин

Відео дня

Надалі вчені планують докладніше вивчити механізм знеболення, пов'язаний з дією пептиду тарантула. Дослідники сподіваються, що їм вдасться створити новий анальгетик, який не буде мати побічних ефектів, характерних для більшості знеболюючих. Крім того, новий засіб буде викликати менше звикання, ніж інші препарати.

Як повідомляв "Обозреватель", вчені знайшли можливі ліки від ВІЛ.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки