Для тих, хто не хоче худнути: експерти розповіли, що треба їсти на сніданок

24,9 т.
Для тих, хто не хоче худнути: експерти розповіли, що треба їсти на сніданок

Деякі регулярно використовувані хімічні речовини можуть порушувати гормональний фон людини і сприяти ожирінню.

Дослідження, опубліковане в журналі Natures Communications, показало, що деякі речовини можуть призвести до збільшення ваги.

До них належать бутилгідрокситолуол - антиоксидант, зазвичай додається до злаків для сніданку та інших продуктів як консервант для захисту поживних речовин і прогорклості жирів.

Крім того, вчені вивчали перфтороктанову кислоту, полімер, що міститься в посуді і килимовому покритті, і трибутилін - з'єднання, яке може опинитися у воді і накопичуватися в морепродуктах.

Дослідники змогли показати, що хронічний вплив цих хімічних речовин може перешкоджати сигналам, посланим із системи травлення у мозок.

З усіх хімічних речовин, бутилгідрокситолуол, виявлений у сухих сніданках, викликав найсильніші негативні наслідки.

«Це знакове дослідження, яке істотно покращує наше розуміння того, як ендокринні руйнівники можуть пошкодити людські гормональні системи і сприяти епідемії ожиріння», - сказав Клайв Свендсен, директор інституту регенеративної медицини.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", найстаріша сім'я світу, яка числиться в Книзі рекордів Гіннесса, розповіла про свої харчові звички.