Як уникнути похмілля: вчені розкрили секрет

126,3 т.
Як уникнути похмілля: вчені розкрили секрет

Поява похмілля на ранок після вживання алкоголю не залежить ні від міцності, ні від змішування напоїв.

До такого висновку дійшли дослідники, які провели експеримент із 90 добровольцями, пише AJKN.

Всіх їх розділили на три групи: перші пили вино, а потім пиво, другі пиво, а потім вино, а треті пили або те, або те.

Ілюстрація

Читайте: Чому хочеться випити: вчені зробили несподіване відкриття про алкоголь

"Ми сподівалися таким чином допомогти людям уникнути страждань після довгих нічних посиденьок", – пояснив один з учених.

Результати опитування показали, що ступінь похмілля залежить тільки від ступеня сп'яніння, а не від змішування або черговості напоїв. Чим п'янішою себе відчувала людина, тим сильніше вона нездужала на наступний день.

Як писав OBOZREVATEL, помірне вживання спиртного виявилося корисним для людей старших 65 років, у яких діагностували захворювання серця.