Названі 5 продуктів, що продовжують молодість
Існують п'ять продуктів, вживаючи які можна відстрочити настання старості.
Про це повідомила дієтолог Зінаїда Медведєва, передає "Комсомольская правда". При цьому є й помилкові антіейдж-тренди.
Уповільнити старіння допоможуть:
1. Брокколі
Цей вид капусти містить речовину сульфорафан. Вона має протираковий і антибактеріальний ефекти. Сульфорафан допомагає захищати від запалень оболонку кровоносних судин і стимулює імунітет, що теж сповільнює хід вікових змін в організмі. У брокколі багато нетравної клітковини і цей вид капусти містить кальцій.
2. Листова зелень: петрушка, кріп, салати, шпинат
В зелені дуже багато мінералів і вітамінів, які в такому поєднанні більше майже ніде не зустрічаються. Ці речовини допомагають боротися з серцево-судинними захворюваннями.
3. Чайний гриб
Це ферментований продукт і завдяки цьому неймовірно корисний для нашого мікробіома. Вчені радять повернути чайний гриб на кухні, оскільки він є важливою частиною здорової дієти для мікробіома і уповільнює процеси старіння організму.
Читайте: Кращі продукти для збереження молодості
4. Жирні сорти риби
Це стосується не тільки лосося, але і більш дешевих сортів. Сардини не менше корисні, тріска, скумбрія, мойва, оселедець. У них багато корисних омега-3 жирних кислот. Ці важливі кислоти не виробляються нашим організмом і можуть надходити в нього тільки ззовні. Омега-3 захищають серцево-судинну систему і служать протекторами (захисниками) молодості.
5. Помідори
Цей овоч містить лікопін, що володіє антиоксидантними властивостями і захищає наші клітини від руйнівних впливів вільних радикалів. Лікопін запобігає окисленню холестерину, запобігаючи розвитку атеросклерозу та ішемічної хвороби серця, є відмінною профілактикою катаракти.
Серед помилкових продуктів - кокосове масло. Воно відноситься до тропічних масел, в ньому багато насичених жирів. Використовувати його як основне джерело жиру в своїй дієті точно не варто.
Як повідомляв OBOZREVATEL, названа найчастіша причина швидкого старіння: хто в зоні ризику