Лікарі назвали продукти, які викликають рак у жінок

30,1 т.
Лікарі назвали продукти, які викликають рак у жінок

Надмірне вживання продуктів, таких як гриби, печінка і молюски, може підвищити ризик захворіти на рак матки або ендометрія, через металу, який міститься в них, - кадмій.

Як повідомляє Express.co.uk, університет Міссурі виявив, що їжа, така як нирки, печінка, молюски, гриби і коренеплоди, а також тютюн, можуть бути причиною підвищеного ризику захворіти на рак.

Ці продукти містять високі рівні металу кадмію, який був виявлений у великих кількостях у пацієнтів із раком матки або ендометрія. Дослідники рекомендують жінкам обмежити споживання кадмію.

Джейн Макелрой, провідний автор дослідження з Університету Міссурі, сказала: «Кадмій - це естроген-імітує хімікат. Це означає, що він імітує естроген і його вплив на організм. Рак ендометрія пов'язаний із впливом естрогену".

Відео дня

«Оскільки кадмій імітує естроген, це може привести до збільшення зростання ендометрія, що сприяє збільшенню ризику розвитку раку ендометрія», - каже лікар.

Доктор також додає, що частота випадків раку ендометрія збільшилася на 22 відсотки в осіб із підвищеним рівнем кадмію.

Втім, вчені говорять, що потрібно більше досліджень, щоб краще зрозуміти ризики, пов'язані з цим металом.

Як раніше повідомляв "Обозреватель", члени спільноти "Афіна. Жінки проти раку" закликали владу України легалізувати медичну марихуану.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки