Онкологи ніколи не їдять: названі 19 продуктів, що викликають рак
Кожна людина щодня так чи інакше стикається з хімікатами, тютюном та іншими канцерогенними речовинами.
Але, як зазначає видання Drhealthmag.com, найгірше криється в тому, що ми їмо. Ресурс виділив 19 небезпечних канцерогенних продуктів, про які знають лікарі-онкологи і, які вони навряд чи вживають у їжу.
1. Гідровані масла
Гідровані масла зустрічаються в запакованих продуктах харчування, фаст-фуді і маргарині. Ці масла були колись рослинними оліями, але потім перетворилися в транс-жири. Відомо, що такі жири викликають різні види раку.
2. Попкорн
Крім того факту, що оброблений попкорн може містити гідрогенізовані олії, передбачається, що приготований у мікрохвильовій печі попкорн може викликати рак. А саме - рак легенів. Кажуть, що на внутрішній стороні протипригарного мішка є хімікат, який може завдати шкоди нашому організму і стати канцерогенним.
3. Оброблене м'ясо
Оброблене м'ясо завантажує всілякі шкідливі речовини. По-перше, тварину могли годувати пестицидами або продуктами ГМО. Крім того, неймовірно шкідливими є нітрати, якими обробляють м'ясо.
4. Хот-доги
Подібно до обробленого м'яса, хот-доги також містять фосфат натрію, який є відомим вбивцею. Передбачається, що більше 34 тис. осіб помирають щороку через перероблене м'ясо, до якого відносяться і сосиски.
5. Біла мука
Щоб приготувати білу муку, виробники беруть корисне ціле пшеничне борошно, відбілюють і обробляють його до того часу, поки воно не перетвориться у щось невпізнанне. Воно втрачає всі свої корисні властивості і стає шкідливим продуктом.
6. Червоне м'ясо
Червоне м'ясо часто коптять або багато солять. Іноді в нього навіть додають консерванти, щоб зберегти його "свіжим". Було доведено, що воно пошкоджує товсту кишку і викликає пов'язані з цим ракові захворювання.
7. Дієтична газована вода
Дієтична солодка газована вода точно так само шкідлива, як і її "повноцінний" брат. Цей підсолоджувач, відомий як аспартам, пов'язаний із раком мозку, лейкемією та іншими видами раку.
8. Газована вода й інші солодощі
Цукор - це погано. Мова не про глюкозу, яка міститься у фруктах, а скоріше про білий цукор, який був сильно оброблений. Рак любить цукор, а пухлини харчуються від нього. Чим більше оброблено, тим краще для онкологічних клітин.
9. Різні замінники цукру
Штучні підсолоджувачі шкідливі для здоров'я. Вони заборонені вже багатьма країнами, як такі, що викликають рак.
10. Штучно вирощена риба
Більшість рибних господарств годують своїх "вихованців" антибіотиками, пестицидами та іншими хімікатами. Свіжоспіймана риба може творити чудеса зі здоров'ям людини, але якщо тільки вона не була вирощена в неволі.
11. Консерви
Ворогом здоров'я також є речовина, яка використовується для консервування в банках і пляшках. Особливо сильно вона пов'язана з раком молочної залози.
12. Алкоголь
Відомо, що вживання алкоголю пов'язане з великими ризиками. Але рак зазвичай не входить у цей список. Однак великі дослідження довели, що алкоголь все ж пов'язаний із декількома видами раку.
13. Картопляні чіпси
Акриламід - це хімічна речовина, виявлена в смолі, сигаретному димі, клеях і картопляних чіпсах. Він завдає величезної шкоди здоров'ю і є сильним канцерогеном.
14. Їжа на вугіллі
Темні засмажені частини продукту є сильними канцерогенними речовинами, які їсти абсолютно не варто.
15. Молоко
Молоко викликає занепокоєння у багатьох країнах, оскільки корів годують гормонами. Це робиться для того, щоб збільшити їхню продуктивність.
16. Неорганічні фрукти й овочі
У найчистішому вигляді фрукти дійсно борються з раком. Але сьогодні навіть фрукти обробляються пестицидами, обприскуються небезпечними речовинами, що також пов'язано з раком.
17.Картопля-фрі
Ми говорили про акриламід, який є в картопляних чіпсах. Але чи знаєте ви, що він також використовується для приготування фаст-фуду?
18. Мариновані продукти
У новому дослідженні сказано, що мариновані продукти можуть бути пов'язані з раком шлунка.
19. Ферментовані продукти
Дискусія про те, чи є ферментована їжа такою, що бореться з раком або викликає його, все ще триває. Дехто каже, що ферментація заповнена поживними речовинами, інші кажуть, що вона перетворює ваші клітини в рак стравоходу.
Як раніше повідомляв "Обозреватель", вчені Фламандського інституту біотехнологій (Бельгія) змогли визначити головного ворога, який живить рак, а також зуміли розпізнати, як саме він його "годує".