Під загрозою кожен: названа несподівана причина виникнення раку
Австралійські дослідники назвали фактор, який збільшує ризик появи раку.
Так, ймовірність виникнення захворювання можна визначити по зростанню ІМТ - індексу маси тіла (визначається з урахуванням співвідношення зросту і ваги), пише NewsHub.
За словами вчених, якщо він коливається в межах 24,99, то це вважається нормою. Якщо показник становить 30 і більше, то мова вже йде про ожиріння.
Згідно з висновками медиків, у страждаючих від надмірної ваги збільшення кожних п'яти пунктів ІМТ підвищує і ризик розвитку злоякісних новоутворень на 10%.
Читайте: Названі прості продукти, які можуть привести до раку
Тим часом при контролі ваги, коли людина не допускає набір зайвої, ймовірність розвитку раку знижується до 30%.
За словами провідного автора дослідження Стюарта МакГрегора, показники зростання ожиріння в світі пояснюють статистику, яка демонструє і одночасне збільшення випадків захворювання на рак.
Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше з'ясувалося, що заміна цукру медом і іншими підсолоджувачами не приносить користі здоров'ю, а викликає рак і цукровий діабет.