Цукор рятує від раку: учені зробили сенсаційне відкриття

122,6 т.
Цукор рятує від раку: учені зробили сенсаційне відкриття

Одна із форм цукру може сприяти зменшенню пухлин і підвищувати ефективність протиракових препаратів.

До такого висновку вчені. Йдеться про манозу — моносахарид, який міститься у деяких фруктах і овочах, пише The Times.

Так, під час проведення експерименту манозу додали у питну воду для лабораторних мишей. Керівник дослідження - Кевін Райан, воно проведено в Cancer Research UK Beatson Institute (Глазго).

Читайте: "Цукру бій": Аніта Луценко розкрила нові секрети схуднення

"Пухлинні клітини часто мають потребу у великій кількості глюкози для росту, і вчені стали з'ясовувати, чи порушиться цей процес, якщо годувати їх іншим видом цукру. Коли манноза зробила значний ефект на ракові клітини у чашці Петрі, її ввели в раціон лабораторних мишей", — йдеться у статті.

Вчені виявили, що манноза сповільнила зростання пухлин при раку шкіри, легенів і підшлункової залози, не викликаючи явних побічних ефектів. У поєднанні з хіміотерапією її вплив змусило пухлини зменшитися у розмірі і значно продовжило термін життя деяких мишей.

Як повідомляв OBOZREVATEL, кількість нових випадків захворювання на рак у 2018 році у світі збільшилася до 18 млн. За прогнозами, в 2040 році цей показник може вирости до 30 млн. Різними формами раку хворіє близько мільйона українців, більше 130 тис. нових випадків реєструються щорічно.