Вчені назвали популярний продукт, що провокує рак
Споживання червоного м'яса в значній кількості збільшує ризик розвитку раку товстої кишки у жінок.
До такого висновку прийшли вчені з Лідського університету у Великобританії на підставі проведених досліджень, передає MedicalXpress.
Вчені проаналізували дані дослідження, в якому брали участь 32 147 жінок з Англії, Уельсу та Шотландії. За їх здоров'ям стежили 17 років.
Читайте: Суд зобов'язав кав'ярні США попереджати про загрозу раку
Були зареєстровані 462 випадки колоректального раку, включаючи 119 випадків раку нижніх відділів товстої кишки.
Виявилося, що ті, хто регулярно вживає червоне м'ясо, набагато частіше захворювали раком дистальної частини товстої кишки або низхідній ободової кишки, де містяться калові маси.
Вчені запевнили, що 20% всіх пухлин можна уникнути, дотримуючись вегетаріанської дієти.
Як повідомляв "Обозреватель", раніше вчені винайшли революційну вакцину від раку.