Як стати щасливим: вчені дізналися секрет

Як стати щасливим: вчені дізналися секрет

Щедрість і трата грошей на близьку вам людину змусить відчувати себе щасливішими. 

Як повідомляє The Independent, вчені розділили досліджуваних на дві групи, одній з яких запропонували витратити гроші на інших людей: купити їм подарунок або погодувати обідом. 

Пізніше, дослідники з університету Цюріха встановили, що мозкові нейрони, пов'язані зі щедрістю, активували нейрони в вентральному стріатумі, відомому як "центр винагороди". Зокрема, цей процес був дуже активний в експериментальній групі, яка діяла великодушно.

Відео дня

Виходить, що учасники, які віддавали, ставали більш щасливими. Дані також показали, що коли люди поводилися щедро, області мозку, відповідальні за винагороду, щастя і співпереживання, ставали активними.

"Ми вважаємо, що публічна обіцянка бути щедрим ефективно стимулювала щедру поведінка і щастя. "Наше дослідження містить поведінкові і нейронні докази, які підтримують зв'язок між щедрістю і щастям", - пишуть дослідники.

Вчені з Чехії встановили, що застосування одноразового тестостерона знижує когнітивну рефлексію у чоловіків.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки