Вчені припустили, що чай може вбивати COVID-19 у слині
Вчені з Японії дійшли висновку, що чорний, зелений, смажений зелений чай і улун здатні вбивати коронавірус у слині.
У їхньому дослідженні, опублікованому на bioRxiv, вони зазначили, що для знешкодження COVID-19 у ротовій порожнині цими напоями достатньо однієї хвилини. Заявлено, що такий "убивчий" ефект на інфекцію чинили з'єднання активних компонентів: галлату епігаллокатехіну (EGCG), теафлавін-3,3'-дигаллату (TFDG) і теазіненсину A (TAS).
Вони впливали на спайк-білки коронавірусу, які дають йому можливість проникати в організм. Показово, що вплив на збудника хвороби зазначеними речовинами всього за 10 секунд знижували його концентрацію до рівня, який неможливо визначити.
"Так, чай можна використовувати для інактивації SARS-CoV-2 в слині інфікованих людей, просто ковтаючи його або полощучи горло, що в кінцевому підсумку може знизити поширення COVID-19 серед населення", – зробили висновок японські вчені.
Водночас вони попередили, що для перевірки цієї гіпотези необхідні детальні клінічні дослідження.
Як повідомляв OBOZREVATEL:
раніше вчені з Ізраїлю довели, що ліки фенофібрат для зниження рівня жирів в організмі можуть істотно полегшити протікання коронавірусної хвороби і спростити лікування заражених пацієнтів.
А американські вчені виявили білок, який повністю нейтралізує COVID-19 навіть за мінімального дозування.
Це білкове з'єднання, яке в 10 разів менше, ніж повнорозмірне антитіло, що використовується для створення препарату Ab8 проти коронавірусу.