Названо продукт, який знизить ризик інфаркту і діабету
Експерти з Університету Лунда у Швеції назвали продукт, який допоможе врятувати людину від інфаркту та цукрового діабету.
На думку вчених це ячмінь, зерна якого знижують апетит і рівень цукру в крові, що допомагає запобігати ожирінню і хворобам серця, передає Medikforum.ru.
Ячмінь здатний досить швидко покращити здоров'я людини, і часом для цього потрібно всього три дні. На думку експертів з Університету Лунда у Швеції, секрет успіху цього продукту в специфічному поєднанні дієтичних волокон, які містяться в ньому. Його зерна знижують рівень цукру в крові, що в свою чергу зменшує ймовірність розвитку діабету.
Читайте: Що робити, щоб не померти від інфаркту: золоті правила від кардіолога
Зерна ячменю також мають потенціал знижувати апетит людини, і тим самим зменшувати ризик серцево-судинних хвороб. Специфічне поєднання дієтичних волокон стимулює зростання "хороших бактерій" в кишківнику, які контролюють метаболізм і апетит. Волокна також забезпечують виділення найважливіших гормонів, які зменшують запальні процеси, захищаючи від цілої низки захворювань.
Фото: Medikforum.ru
Експерти рекомендують додавати ячмінь в салати, супи та інші страви, а також використовувати в якості повноцінного і поживного замінника рису. Автори дослідження спостерігали за групою здорових добровольців середнього віку протягом трьох днів. Їх попросили вживати певний обсяг ячмінного хліба на сніданок, обід і вечерю кожен день.
Приблизно через 11-14 годин після останнього прийому їжі кожен доброволець вивчався на предмет наявності факторів ризику діабету і серцево-судинних захворювань. Виявилося, що ячмінна дієта допомагала добровольцям поліпшити метаболізм на термін до 14 годин. Спостерігалися й інші поліпшення, включаючи зниження рівня цукру та інсуліну в крові, підвищення чутливості до інсуліну і поліпшення контролю апетиту.
Як повідомляв "Обозреватель", раніше лікарі розповіли, як відновити здоров'я після інфаркту.