Руйнує організм: чому м'ясо в Україні смертельно небезпечне
90% українських ферм використовують при вирощуванні тварин антибіотики, які небезпечні для людини.
Вони є в курятині, свинині, яловичині, в м'ясі індика і кролика. Це стало частиною промислового і навіть домашнього вирощування тварин, повідомляє ТСН.
Відзначається, що кожні чотири дні в Україні помирає одна дитина від пневмонії, яку неможливо вилікувати. При цьому боротися із захворюванням стає все складніше. Проблема в тому, що тваринам дають ті ж препарати, що й людям. Тільки вони дешевші. На відміну від західних країн в Україні вони є у вільному доступі.
Читайте: МОЗ може заборонити рекламу ліків: розроблений законопроект
"На підприємствах антибіотики дають системно для профілактики хвороб і швидкого зростання. Виявляється, пеніцилін прискорює ріст тварин до 30% по масі. І тепер він, який свого часу став дивом і порятунком людства, на людей не діє. Навіть звичайне загноєння при подряпинах може стати смертельним. Ще в 2009 році в Європі стали масово вивчати, що призводить до появи таких бактерій, на які не діють ліки. Виявилося, що це їжа, зокрема м'ясо", - пише видання.
Відзначається, що Госпотребслужба має перелік 30 антибіотиків, для яких визначені граничні концентрації. Однак обов'язкової перевірки немає. Є тільки план держмоніторингу, яким займається Інститут лабораторної діагностики.
"Здаються антибіотики, згідно з обов'язковим мінімального переліку. Це тетрациклінова група і цінбацітрацін", - розповів Юрій Силаєв, завідувач відділом організації моніторингових досліджень НДІ лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи. За його словами, результати є секретом, а, якщо будуть знайдені перевищені норми, то виробник повинен відкликати партію продукції, заплатити штраф.
Як повідомляв Obozrevatel , з'явилося унікальне ліки від мігрені.