Не на зуби: стоматолог попередила про небезпеку популярного десерту

35,0 т.
Не на зуби: стоматолог попередила про небезпеку популярного десерту

Популярний десерт з гарячої кави з морозивом провокує виникнення тріщин на зубній емалі.

Таку реакцію викликає занадто велика різниця температур, розповіла в ефірі ObozTV лікар-стоматолог Марія Зіміна.

Медик попередила, що появі тріщин сприяє будь-яке контрастне поєднання "дуже гарячого" з "дуже холодним".

"Тріщини потім профарбовуються, їх уже ніяк не вичистити. Їх можна буде тільки спиляти, пломбу поставити, накладку зверху якусь зробити. Я би до таких речей ставилася з великою обережністю", – наголосила вона.

Відео дня

Читайте: Зовсім не смішно: як продукти для відбілювання зубів можуть зіпсувати вашу посмішку

Любителям кави з морозивом Зіміна порадила почекати, поки напій трохи охолоне.

"Необов'язково одразу пити окріп і заїдати його холодним", – зазначила медик.

Кава з морозивом

Раніше OBOZREVATEL писав, що в класичному рецепті кави-глясе рекомендується охолодити кавову основу до +10 ... +20 °C. В такому випадку різниця температур буде невеликою.

Інформаційне шоу "Студія Обозреватель" дивіться щодня по буднях о 10:00 на ObozTV.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти MedOboz гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Популярні лікарі

Ліки