Викликає рак: українцям розповіли, з чого роблять молочку
В Україні у виробництві молочних продуктів широко використовується пальмова олія, яку в Європі додають лише у технічні масла та лаки (доведено, що постійне його вживання викликає рак - Ред.).
Це твердження користувача Олексія Шенгенського икликало дискусію у Facebook. Користувачі відзначають, що за кордоном цей інгредієнт також використовується у виробництві продуктів, однак, у такому випадку покупця інформують про його наявність.
Крім того, його кількість жорстко регулюється.
{"url":"https://www.facebook.com/Alekscom4ik/posts/10211541714650444","width":"500","height":"480"}Читайте: В Україні зростуть ціни через пальмове масло
"В Італії навіть у печеньки кладуть. Ті, які без пальми, коштують у три рази дорожче, звідси популярність", - пишуть у коментарях.
Як відомо, в Європі нормою вважається вживати 2% трансжирів від всього їх денного обсягу, а склад продуктів чесно вказується на етикетках. Тоді як в Україні масла в затверділому стані використовують повсюдно для здешевлення і тривалого зберігання продуктів, хоча трансжири сприяють виникненню серцево-судинних і онкологічних захворювань, а жирова плівка в шлунку заважає всмоктуванню вітамінів і мікроелементів.
Читайте: В Україні хочуть заборонити пальмову олія: до чого це призведе
Дієтологи радять зовсім не вживати такі продукти дітям і не зловживати дорослим.
Як повідомляв OBOZREVATEL.UA, вироблені в Україні шоколадні цукерки і вершкове масло окремих марок містять величезну кількість трансжирів. Регулярне їх вживання в їжу може призвести до виникнення серцево-судинних і онкологічних захворювань.