Вживання брокколі може знизити ризик розвитку гіпертонії: результати дослідження

Вживання брокколі може знизити ризик розвитку гіпертонії: результати дослідження

Британські навчальні з'ясували, що конкретна дієта може істотно знизити ризик розвитку сердечно-сосудистих захворювань. Головним же її продуктом вони називали брокколі.

Як повідомило express.co.uk, з посиланням на дослідження британських учнів, у Британії багато людей страждають від підвищеного тиску, але близько п'яти мільйонів навіть не знають про своє захворювання. Ці люди, відзначають медики, ризикують померти від сердечного нападу.

У групі ризику: люди, що страждають зайвою вагою, ті, хто курить, мають рідних з поганим анамнезом. Також ризик зростає з віком.

У статті сказано, що лікування підвищеного тиску не обмежується тільки ліками, але і ретельно продуманною дієтою.

"Існує дуже дешевий, та дієвий спосіб нормалізувати тиск - треба їсти брокколі. Цей овоч повний фолієвої кислоти, фітоестрогенів, вітаміну С, кальцію, калію та магнію. Вживання чотирьох порцій брокколі на тиждень значно знижує артеріальний тиск", - сказано в статті.

Відмічено, що найкраще готувати цей овоч - на пару або попробувати їсти його сирим.

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше було виявлено незвичайна властивість брокколі. .