Названі продукти, від яких смертельно небезпечно відмовлятися
Дієти зі зниженим вмістом вуглеводів збільшують ризик передчасної смерті. Це означає, що виключати з раціону крупи, горіхи, сухофрукти, деякі свіжі фрукти й овочі, якісні сири, а також цільнозернові хліб і макарони не можна.
До таких висновків прийшли вчені польського Медичного університету, повідомляє EurekAlert. Так, люди, які споживали мало вуглеводів, частіше хворіли на рак, ішемію, а також у них частіше траплялися інсульти.
Загалом у дослідженні взяли участь 24 825 добровольців із середнім віком приблизно 47 років. Для прихильників "здорової" дієти ризик передчасної смерті збільшується на 32% (за період спостереження 6,4 року) порівняно із середньостатистичним показником.
Читайте: Цукор рятує від раку: учені зробили сенсаційне відкриття
При цьому ризик загибелі від хвороб серця, інсульту і пухлин збільшувався на 25-51%. Цей зв'язок виявився найбільш вираженим у літніх людей, які не страждають на ожиріння.
"Низьковуглеводне харчування збільшує ризики за окремими причинами смерті, враховуючи ішемічну хворобу серця, інсульт і рак. Цієї дієти варто уникати", — сказав професор Мацей Банах, який брав участь у дослідженнях.
Однією із причин назвали недостатнє надходження в організм клітковини й інших речовин рослинного походження, а також збільшення споживання тваринного білка і жирів.
Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше стало відомо, що горіхи перешкоджають набору ваги і покращують стан серцево-судинної системи.