Як не постаріти за зиму: дієтолог розповіла, що їсти

Як не постаріти за зиму: дієтолог розповіла, що їсти

У холодну пору року люди починають менше рухатися і більше їсти нездорової їжі, що в свою чергу призводить до передчасного старіння.

Про те, як не нашкодити своєму організму взимку і не прискорити небезпечні процеси в організмі, розповіла лікар-дієтолог Оксана Скиталінська.

За словами Скиталінської, старість - це все більш слабші можливості організму протистояти стресам, поломкам і руйнування, які відбуваються на рівні клітин. "Старість можна легко прискорити шкідливим харчуванням (солодощі, транс-жири, смажена їжа, копченості, надлишок омега-6 жирів і надлишок їжі взагалі), неприродною гіподинамією (ліжко-кухня-душ-машина-робоче місце машина-будинок) і руйнуючим способом життя взагалі (щоденні недосипання, постійні переживання, нервування, самоїдство і т.д.)", - говорить вона.

Лікар звертає увагу на щоденний раціон. "У першу чергу нагодуйте ваших справжніх друзів - маленькі кишкові мікроорганізми, які є армією захисту від багатьох харчових небезпек цього світу, особливо тих, які ми нерідко, не замислюючись, кладемо собі в рот", - радить вона.

Саме тому лікар рекомендує звернути увагу на пребіотики і продукти, які прицільно підтримують корисну для нас мікрофлору, в першу чергу Біфідо і Латобактеріі, які збільшують їхнє різноманіття і, відповідно, молодість.

Скиталінська рекомендує вживати: напій цикорію, рисові висівки, цибулю, часник, квасолю, горох, артишок, банани, морську рибу (оселедець, скумбрію, лосось), чорну смородину, моркву, яєчний жовток (м'який).

Як заробити на хворих на рак дітей: Охматдит запідозрили в корупційних схемах

"Зараз той час, коли цукру і смаженій їжі не місце в нашому шлунку. Цукор і шкідливі жири знищують корисні мікроорганізми і роблять організм беззахисним перед інфекціями", - говорить вона.

Лікар також звертає увагу на фізичну активність, якої "має бути багато". А також вказує на те, що необхідно висипатися: не менше 7 годин, а краще ще більше.

Як раніше повідомляв "Обозреватель",