Як яблуко і шоколад омолоджують клітини
Декілька разів в тиждень зранку спробуйте чудову тонізуючу яблучно-шоколадну комбінацію.Що ж такого особливого у такому поєднанні?
ЯБЛУКО:
• містить потужний флавоноїд #кверцетин, який не лише продовжує здорове життя, але і саму тривалість життя.
Яким чином?
Кверцетин яблука сприяє самознищенню (апоптозу) старіючих (СЕНЕСЦЕНТНИХ) клітин внутрішньої стінки судин (ендотелію) та стовбурових клітин кісткового мозку. Це:
• покращує роботу нирок, серця
• посилює стресостійкість
• знижує ризик мутацій
• покращує стан м'язів та запобігає дряхлості (саркопенії)
• омолоджує імунітет
• покращує витривалість (важливо для тих, хто займається інтенсивною фізичною активністю та спортом)
• зменшує ризик #остеопорозу
• оздоровлює кишечну мікрофлору
#КВЕРЦЕТИН є потужним інгібітором (сповільнювачем) Р-глікопротеїна, білка, який заважає лікам виявляти свою дію (дуже важливо, наприклад, при хіміотерапії).
Засвоюваність (#біодоступність) кверцетину низька. АЛЕ. Пектин (ніжна клітковина м'якоті) яблука покращує засвоюваність. Ось чому ЯБЛУКО КОРИСНІШЕ, НІЖ ЯБЛУЧНИЙ СІК.
#РУТИН яблук:
• захищає печінку від ожиріння (стеатозу)
• гальмує запальні процеси в печінці
• захищає від однієї з провідних причин старіння - ГЛКАЦІЇ білків
• нормалізує тиск крові
• зменшує жир навколо талії (вісцеральний жир, варай небезпечний для здоров'я)
ШОКОЛАД (без цукру!) є джерелом #катехінів:
• покращує пам'ять
• має майже зцілюючу дію на тих, у кого високий рівень цукру
• нормалізує тиск крові
• виводить зайву рідину з організму
• знижує ризик хвороби #Альцгеймера і #Паркінсона
Наше тіло - це все, що у нас є. Бережімо його, оздоровлюймо і робімо життя людей, які нас оточують, кращим!