Ідеальний десерт для мікрофлори

Брауні

Ми вже знаємо, що першими, хто куштує нашу їжу, є мікроскопічні бактерії, які у величезних кількостях населяють наш кишечник, причому, чим більше "донизу", тим їх більше. І чим більше їх там, хороших, живе, тим здоровішими ми є і довше живемо ми.

Бактеріям непросто, бо те, що ми їм "кидаємо" зверху, воно або дає їм шанси на життя і процвітання (розмноження), або, діє на них, як напалм, залишаючи після себе беззахисну слизову, яка після такого ставлення втрачає "шлагбаум" і пропускає все підряд в організм, або запалюється, або стає схильною до розвитку злоякісних пухлин.

Бактерії (корисні для нас) дуже люблять ПРЕбіотики, а саме різні види харчових волокон: #нерозчинні - це клітковину, целюллозу, геміцелюллозу, лігнін), а з #розчинних - пектин.

Видео дня

Маючи таку їжу, вони міцнішають і оберігають слизову кишечника від вторгнення "чужих", якими є хвороботворні бактерії та віруси, різні канцерогени і надміржовчних кислот (яких забагато утворюється при любові до м'ясної їжі).

Все це містить в собі #буряк.

А ще в ньому є дуже цінний компонент #бетаїн.

• Цінний він тим, що є донором метильних груп, тобто, простою мовою, дає змогу "виключати" гени, які запускають процеси старіння і розвитку багатьох хвороб.

• Він сприяє оновленню мембран клітин і їх нормальній роботі, оскільки активує синтез фосфоліпідів клітинних мембран.

• Є гепатопротектором, тобто захищає клітини печінки від старіння, хвороб і передчасного "виходу на пенсію".

• Є антиканцерогеном, особливо, коли мова йде про молочну залозу та простату.

• Захищає від хвороби Альцгеймера, а точніше - клітини мозку від накопичення амілоїдного білка.

• Зволожує шкіру і не дає їй пересушуватися (особливо актуально зараз, коли багато сонця і бажання побільше позагорати).

Тому буряк у всіх стравах прекрасний.

І в десертах також.

Про шоколад ми говорили (і ще будемо) багато, він багатий поліфенолами, які, як повітря, потрібні клітинам мозку, щоб добре працювали і не зношувалися, судинам, і організму в цілому.

БУРЯКОВО-ШОКОЛАДНИЙ БРАУНІ.

• Варений буряк (розмір з кулак).

• Банан.

• Лимон.

• Шоколад 80%.

• Какао - 2 ст. л.

• Борошно - 1 ст.л.

• Висівки вівсяні - 1 ст.л.

• Масло 82% (можна кокосове або оливкову олію) - 1 ст.л.

• Яйця - 2 шт.

Збити в блендері порізаний буряк, банан, весь лимон із шкіркою і розтоплене масло із шоколадом.

Окремо збити яйця, додати до них борошно, висівки і какао. 

Потім все змішати і вилити в змащену оливковою олією і присипану борошном форму. Випікати при 170С - 30-35 хв.

Відразу скажу - не солодко, але смачно.

Можна додати цукрозамінника, наприклад, стевію, але в мене її немає.

Одним словом - хочеться солодкого - їжте ягоди, фрукти, гіркий шоколад, або готуйте десерти, від яких буде не лише смачно в роті, але й добре нашому тілу!

disclaimer_icon
Важно: мнение редакции может отличаться от авторского. Редакция сайта не несет ответственности за содержание блогов, но стремится публиковать различные точки зрения. Детальнее о редакционной политике OBOZREVATEL поссылке...
disclaimer_icon

Материалы на этом сайте рекомендованы для общего информационного использования и не предназначены для установления диагноза или самостоятельного лечения. Медицинские эксперты MedOboz гарантируют, что весь контент, который мы размещаем, публикуется и соответствует самым высоким медицинским стандартам. Наша цель – максимально качественно информировать читателей о симптомах, причинах и методах диагностики заболеваний. Призываем не заниматься самолечением, а для диагностики заболеваний и определения методов их лечения советуем обращаться к врачам.

Популярные врачи

Лекарства