В чому неймовірна користь літніх ягід

суниці

Починається літній сезон ягід, фруктів та овочів. Вони повинні складати основу нашого раціону. Хочу нагадати: овочів ми повинні з'їдати близько 500 г, фруктів і ягід - близько 300 г. І серед усього розмаїття цих продуктів, раджу вибирати в сезон ті, що вирощені у вашому регіоні. Це гарантія їх свіжості і більшої користі.

Зараз хочу звернути увагу на ті ягоди, сезон яких вже настав.

Суниця. Вона покращує процес травлення, позитивно впливає на кровообіг, стан судин і шкіри. У ній містяться речовини, які мають антиоксидантні і протизапальні властивості. Включіть в харчування 50 - 100 г суниці і ви збагатите свій раціон аскорбіновою і фолієвою кислотами, бета-каротином, калієм, кальцієм та залізом.

Корисні не тільки ягоди суниці, але і листя. Це дійсно натуральні природні ліки

Читайте: Ідеальний десерт для мікрофлори

Порічка (червона і біла смородина). Корисні властивості зумовлені наявністю в великій кількості провітаміну А, необхідного для кісток і хорошого зору, здорового стану волосся, шкіри та імунної системи. Це антиоксидант, який діє проти старіння і відповідає за ріст нових клітин. Інакше кажучи, щоденне вживання кисло-солодких ягід продовжує нашу молодість!

Порічки містять унікальну речовину оксикумарин, який позитивно діє на згортання крові.

Також багато мають в складі заліза, калію та йоду.

Калорійність суниць і порічок приблизно однакова 35 - 38 ккал на 100 г.