Як прожити суперліто: детокс-вихідні

детокс, фрукти, овочі

Лише два дні очищення, і ви відчуєте, як відпочило ваше тіло від щоденної метушні і неправильного харчування.

Якщо ви хочете жити влітку наповну – спробуйте детокс. За цим модним нині словом ховається очищення організму від шлаків та токсинів. Для когось детокс може стати драматичним періодом у житті, адже доведеться відмовитися від звичних продуктів та неправильного харчування, а це, швидше за все, більша частина улюблених смаколиків пересічної людини, пише Олена Кузьмич для ТСН.

Спробуйте провести детокс-вихідні, і усього за два дні ви відчуєте, що ваше життя змінилося на краще і навіть дихати стало легше.

Видео дня

Почніть з харчування. Відмовтесь від солодощів, алкоголю, кофеїну, тютюну, фастфуду та снеків. Усі вихідні доведеться їсти натуральні і корисні продукти – якомога більше фруктів та овочів і якомога менше м'яса, нічого смаженого, жодного цукру. Дуже швидко ви відчуєте приплив енергії – перевірено на собі.

Детокс-вихідні окрім вживання лише здорової їжі передбачають ще й відпочинок. Аби відчути, що таке справжній відпочинок, спробуйте позбавити себе усього, що вас відволікає. Два дні присвятіть собі – не сім'ї, дітям, друзям, знайомим, роботі, Інтернету тощо, а саме собі. Так ви зможете справді набратися сил для активного літа, адже це час, коли хочеться встигнути все.

Читайте: Чем опасна нехватка йода

Дайте старт детокс-вихідним у п'ятницю ввечері: замість того, щоб шукати пригод на вечірках, побавте себе детокс-ванною. Вода має бути максимально гарячою, – наскільки ви можете витерпіти (людям із протипоказаннями через стан здоров'я, наприклад, вагітним чи із серце-судинними захворюваннями, доведеться пропустити цей пункт, краще скористайтеся теплим душем). Додайте у воду декілька крапель лавандової олії (придбати можна у будь-якій аптеці) і увімкніть спокійну музику або послухайте звуки природи чи східні мантри.

Для цього водного ритуалу також можна придбати якесь натуральне мило, на щастя, зараз вистачає хенд-мейд косметики. Розітріть тіло мочалкою із природних матеріалів, щоб позбавитися від мертвих клітин шкіри і токсинів. Наприкінці процедури енергійно витріться бавовняним рушником, нанесіть на шкіру кокосову олію, попередньо розігрівши баночку із ароматним вмістом під струменем теплої води та вирушайте спати.

Читайте: Почему датчанки самые счастливые женщины в мире

У суботу спробуйте прокинутися досить рано, але не катуйте себе дзвінком будильника. Допоможіть своїй печінці позбавитися від токсинів, випивши свіжого соку із апельсинів або грейпфрутів із додаванням кількох крапель лимонного соку. Після такого простого сніданку вирушайте на прогулянку, слухайте улюблену музику, думайте про майбутнє, мрійте і просто спостерігайте, як з-під землі пробивається трава та перші весняні квіти.

В обід спробуйте легку закуску – перекусіть морквою та селерою, а також свіжими фруктами, щоб впоратися із голодом. Овочеві соки, наприклад, із моркви та шпинату, допоможуть вам підтримати необхідний рівень енергії.

На підвечірок приготуйте салат. Для цього візьміть суміш різних салатів (вона продається у супермаркеті уже вимита і готова до вживання) краще гірких сортів, 250 грамів помідорів, 1 великий солодкий перець, 1 авокадо, кілька зубчиків часнику, оливкову олію та лимонний сік для приготування заправки. Усе помийте, почистіть та наріжте. Для приготування заправки до оливкової олії додайте кілька зубчиків часнику, попередньо видушивши їх через часникодавилку та трішки лимонного соку за смаком. Під час детоксикації цей салат правитиме вам за основу страву.

На суботню вечерю приготуйте фруктовий салат. Для цього візьміть довільну кількість ваших улюблених фруктів, помийте їх, почистіть та поріжте. У якості заправки візьміть трішки лимонного соку.

Вранці у неділю прокинутися вам допоможе освіжаючий трав'яний чай. Чай із ромашки активізує роботу вашої печінки, допомагаючи їй боротися із токсинами і шлаками, а чай із кульбаби – корисний для нирок. Також розпочати недільний ранок можна із чашки Ealr Grey, який містить ефірну олію бергамоту, корисними будуть й інші чаї із цитрусовими нотками. Також можна з'їсти свіжий грейпфрут, збризнутий лимонним соком, – це допоможе бадьоро розпочати ранок.

Читайте: Как полезнее готовить пищу

В обід перекусіть яблуком або грушею. На підвечірок приготуйте щедру миску салату із різних видів салату, 1 авокадо та 1 чайної ложки сушених морських водоростей, приміром, ламінарії. Авокадо почистіть та подрібніть. А заправкою для такого салату слугуватиме чверть чашки несолодкого йогурту, який за допомогою спеціальної закваски можна приготувати самому.

На вечерю – знову зелень: велика миска різноманітної зелені, яка заправлена оливковою олією із лимонним соком, часником та спеціями за смаком, забезпечить гідне завершення детокс-вихідних.

Під час цієї весняної дієти пийте якомога більше води, наприклад, із шматочком лимону чи гілочкою м'яти, щоб допомогти організму вивільнити токсини.

Увага: попередьте ваших рідних та близьких, що у вас – детокс-вихідні, щоб вони не турбували дзвінками та справами, а тим паче, – не спокушали піцею, пивом та іншими смаколиками, які не дуже пасують до вихідних, під час яких ви спробуєте очистити свій організм.

Під час детокс-вихідних можливі раптові спалахи люті без улюбленого майонезу, цукерок чи шматка смаженого м'яса, що так і сочиться жиром. Але якщо ви мужньо проживете ці зелені вихідні, то на початку нового тижня у вас з'явиться чимало енергії, щоб розпочати суперліто та зробити десятки справ, які ви раніше чимало часу відкладали.

Успіху вам і витримки під час детоксу та гайда до суперліта! Дихайте і живіть наповну!

disclaimer_icon
Важно: мнение редакции может отличаться от авторского. Редакция сайта не несет ответственности за содержание блогов, но стремится публиковать различные точки зрения. Детальнее о редакционной политике OBOZREVATEL поссылке...
Источник:ТСН
Источник
ТСН
disclaimer_icon

Материалы на этом сайте рекомендованы для общего информационного использования и не предназначены для установления диагноза или самостоятельного лечения. Медицинские эксперты MedOboz гарантируют, что весь контент, который мы размещаем, публикуется и соответствует самым высоким медицинским стандартам. Наша цель – максимально качественно информировать читателей о симптомах, причинах и методах диагностики заболеваний. Призываем не заниматься самолечением, а для диагностики заболеваний и определения методов их лечения советуем обращаться к врачам.

Популярные врачи

Лекарства