Супервесна: топ-5 рецептів боротьби з весняною слабкістю

дівчина

Зміцнити своє здоров'я і покращити самопочуття навесні легко допоможуть дари природи.

На початку весни, після довгої і холодної зими, наш імунітет ослаблений, а організму важко боротися зі слабкістю та хворобами, пише Олена Кузьмич для ТСН. Проте прийшов час покінчити із зимовою сплячкою і дозволити своєму організму насолоджуватися супервесною. Для відновлення сил скористайтеся засобами, які нам дарує сама природа.

1. Харчування. Додайте у свій раціон якомога більше свіжих овочів. Зміцніть імунну систему за допомогою чаю із кропиви та настоянки ехінацеї. Спробуйте весняну зелень – цибулю, яку можна виростити на підвіконні, або ведмежу цибулю, більш відому як черемшу, яку продають бабусі. Для насичення організму вітаміном С вживайте більше апельсинового соку, а щоб збільшити вживання цинку, ласуйте горіхами і зерновими. Страви, заправлені імбирем, червоним перцем та часником, покращать циркуляцію крові та захистять організм від інфекцій. Підтримуйте життєві сили організму продуктами, які багаті на залізо, наприклад, телятиною. Якщо ви не вживаєте м'яса, то ваш вибір – бобові. Не оминайте різноманітні види салату, пророщені зерна пшениці, а також віддавайте перевагу хлібу грубого помелу.

Видео дня

Читайте: Топ-5 ароматів для чудового настрою

2. Рух і свіже повітря. Замість звичного у зимові місяці спортзалу вирушайте займатися спортом у парк, де можна насолодитися свіжим весняним повітрям. У вихідні покатайтеся на велосипеді або роликах разом із друзями. Спробуйте ходити на роботу пішки або влаштовуйте обіди із колегами на свіжому повітрі.

3. Настрій і квіти. Покращить свій настрій, оточивши себе квітами: нехай на робочому столі з'явиться ваза із нарцисами або тюльпанами, а на балконі вдома – весняні первоцвіти. Якщо ви хочете стимулювати розумову діяльність, то обирайте квіти яскраво-жовтих та червоних тонів. Якщо ви плануєте відволіктися від турбот, тоді обирайте квіти блакитного та фіолетового відтінків.

4. Боротьба із алергією. Навесні багатьох людей атакує алергія. Спробуйте її уникнути, підготувавшись заздалегідь. Для цього потрібно пити відвари із трав, наприклад, ромашки, розмарину та фенхелю. Пакетики чаю із ромашки можна не викидати до смітника, а прикладати до повік, які можуть набрякати через алергію.

5. Ароматна весна. Для звільнення легень і дихальних шляхів під час алергії на цвітіння весною робіть інгаляції із лавандовою, ромашковою, лимонною ефірними оліями. Для цього додайте 3-4 краплі обраної ефірної олії до ємності із окропом. Схиліться над посудиною, накрийтеся із головою рушником та подихайте цілющим паром. Дихайте легко!

Уникнути весняної слабкості та алергії легко, потрібно лише підвищити свій рівень активності та скористатися природними засобами.

disclaimer_icon
Важно: мнение редакции может отличаться от авторского. Редакция сайта не несет ответственности за содержание блогов, но стремится публиковать различные точки зрения. Детальнее о редакционной политике OBOZREVATEL поссылке...
disclaimer_icon

Материалы на этом сайте рекомендованы для общего информационного использования и не предназначены для установления диагноза или самостоятельного лечения. Медицинские эксперты MedOboz гарантируют, что весь контент, который мы размещаем, публикуется и соответствует самым высоким медицинским стандартам. Наша цель – максимально качественно информировать читателей о симптомах, причинах и методах диагностики заболеваний. Призываем не заниматься самолечением, а для диагностики заболеваний и определения методов их лечения советуем обращаться к врачам.

Популярные врачи

Лекарства