У чому неймовірна користь моркви і кропиви
Якщо щодня будете вживати салат із тертої сирої моркви, однозначно покращите своє здоров'я.
МОРКВА:
• нормалізує холестериновий обмін (розчинні волокна, які поглинають холестерин у кишечнику);
• запобігає запорам, які спричинюють рециркуляцію токсинів в організмі;
• покращує стан шкіри, зір, профілактика макулярної дегенерації сітківки (бета-каротин перетворюється у вітамін А);
• знижує ризик раку товстого кишечника, простати, шлунку, молочної залози;
• містить ПОЛІАЦЕТИЛЕН (polyacetylenes), який є хорошою профілактикою раку крові - лейкемії.
• дає відчуття ситості і зменшити споживання калорій (для тих, хто худне).
МОРКВА і КРОПИВА - джерело вітаміну К1 (філохінону), який, згідно багатьох досліджень, знижує смертність людей від усіх присин до 10 років.
Читайте: Якщо тістечка неминучі, то як бути?
• Вітамін К1 важливий для зміцнення кісток, знижує ризик остеопорозу (необхідний для засвоєння кальцію)
• оздоровлює серце;
• знижує жорсткість артерій та кальцифікацію коронарних судин.
КРОПИВА містить фітонциди - природні "антибіотики", які оздоровлюють кишечну мікрофлору, а спільно з вітаміном К відновлюють здоровий її баланс, який часто є порушеним через вживання солодощів, солодких напоїв та після антибіотикотерапії.
Щоб такий салат добре засвоївся, додають трошки олії (чайної ложки достатньо, +40 калорій).
Кропиву помити і залити окропом на 5 хв, потім дрібно порізати і розім'яти. Достатньо декількох листочків.