Перепади настрою під час вагітності - що з цим робити?

8,8 т.
Перепади настрою під час вагітності - що з цим робити?

Парадоксально, але про перепади настрою жінок під час вагітності найчастіше можна почути від чоловіків. Вони першими відчувають результат таких різких змін настрою на собі. Так що ж це таке, перепади настрою - капризи, гормональні зміни або психоз? І, найголовніше, як з цим впоратися?

Тільки будучи вагітною, можна цілком зрозуміти, чому з цього часто роблять проблему. Ну що особливого в тому, що тільки хвилину тому вагітній хотілося шоколадного торта, а тепер до жахіття хочеться хот-дога!

Прогестерон, естроген і всі інші гормони під час вагітності впливають на настрій жінки, а не тільки на стан її тіла. П суті, існує тільки три способи справлятися з бажаннями і різкими змінами настрою:

Видео дня

Виконувати бажання; Змиритися з «то плачу, то сміюся»; Ігнорувати їх або відкладати «на потім». Життєва мудрість тільки в тому, щоб навчитися розрізняти, коли вибрати правильний спосіб.

Коротко про бажання щодо їжі і не тільки

Як правило, сильне бажання з'їсти апельсин, гранат, макарони в Болонському соусі або великий соковитий стейк - це підказка організму, до якої найкраще прислухатися. Якщо тягне на булочні та макаронні вироби, то швидше за все організму не вистачає вуглеводів, на фрукти і овочі - вітамінів, на м'ясні страви - білка, і т.д.

Якщо раціон харчування правильний, і в ньому збалансована кількість всього необхідного для жінки і дитини, то подібні бажання будуть з'являтися набагато рідше. Природно, вагітність - період, коли жінка повинна любити себе і бути коханою найбільше.

Як не зіпсувати стосунки з чоловіком під час вагітності

Хоча чоловік і дружина - сім'я, вагітною в сім'ї може бути тільки жінка. Тільки ми, жінки, переживаємо цей гормональний бум, тільки нам притаманне відчуття нічим незрозумілої радості чи смутку, пригніченості. Чоловік - тільки спостерігач. І досить йому вже й того, що під час вагітності змінюється сексуальне життя, так ще його зовсім врівноважена дружина починає плакати чи скандалити без причин!

Найкращий спосіб справлятися з цією проблемою - наперед все обговорити з чоловіком, попередити, що причиною істерик або поганого настрою є тільки вагітність. Ви можете прийняти себе, змиритися і знайти спосіб насолоджуватися кожним днем ??з 9 місяців. До речі, чим більше ви посвячуватимете батька дитини у свої переживання, тим ближче ви станете один одному.

Не забувайте також, що радість материнства часто затьмарюється переживаннями за майбутнє, чи зможете ви впоратися, чи зможете добре виховати дитину, дати їй все необхідне. Це цілком нормальні переживання. Але не варто турбуватися наперед. Найдорогоцінніший дар, який ви можете дати дитині - це життя і ваша любов.

Два слова про бажання, які необхідно ігнорувати

Під час вагітності доведеться відмовитися від кави, навіть, якщо раніше ви пили як мінімум 4-5 чашок цього напою в день! Теж зі спиртними напоями і гострої їжею. Просто знайте, що відмовляєтесь від них тільки на час вагітності та годування груддю, а значить - не назавжди.

Взагалі, які б гормональні вибухи, які б дивні припадки настрою нас не осягали б під час вагітності, важливо мати гарне почуття гумору і величезну віру в те, що у нас все буде добре. Бо воно так і буде!

disclaimer_icon

Материалы на этом сайте рекомендованы для общего информационного использования и не предназначены для установления диагноза или самостоятельного лечения. Медицинские эксперты MedOboz гарантируют, что весь контент, который мы размещаем, публикуется и соответствует самым высоким медицинским стандартам. Наша цель – максимально качественно информировать читателей о симптомах, причинах и методах диагностики заболеваний. Призываем не заниматься самолечением, а для диагностики заболеваний и определения методов их лечения советуем обращаться к врачам.

Популярные врачи

Лекарства