Малюк підхопив ВІЛ у дитячому садку міста Львів

1,5 т.
Малюк підхопив ВІЛ у дитячому садку міста Львів

У Львові чотирирічний хлопчик під час прогулянки в дитсадку знайшов шприц, почав з ним гратись і випадково вколовся. Шприц одразу ж занесли у Львівський центр СНІДу, де виявили, що кров у ньому є ВІЛ-позитивною. Зараз маленький Максим проходить терапію від ВІЛ-інфекції.

«П'ємо таблетки від ВІЛу. Це важко і для нього, і для для нас, для нас це морально важко. Не догледіли територію дитячого садочка», – розповіла мати Максима Світлана.

Шприц висів на плющі, що оповив огорожу, біля нього вихователька й побачила хлопчика з небезпечною «забавкою».

«Я пішла за ним, викликала заступника вихователя, вона забрала цей шприц і тоді оглянула Максимові ручки. Потім ми покликали медсестру», – розповіла вихователька молодшої групи Оксана Місяйло. Медсестра промила руки хлопчика проточною водою і знайшла прокол. Адміністрація садочка одразу ж повідомила батьків. Шприц занесли у Львівський центр боротьби із СНІДом. І хоч шприц з інфекцією, наразі результат аналізу крові Максимка не підтвердив, що він інфікований. Однак це може проявитись згодом.

Видео дня

Окрім ВІЛу дитині може загрожувати й гепатит С. У Львівському центрі СНІДу пояснюють, що великі шанси залишитись здоровим будуть лише тоді, якщо батьки в перші години звернуться до спеціалістів і дитині пропишуть терапію.

«28 днів дитина п'є терапію, ми її в подальшому обстежуємо, робимо повторні аналізи через три місяці, півроку й остаточний результат через 12 місяців», – розповіла лікар Львівського центру СНІДу Людмила Бережна.

Нажаль, це не перший подібний випадок у Львові. Протягом останніх дев'яти місяців 12 дітей у Львові вкололись інфікованими шприцами в дошкільних закладах і на дитмайданчиках.

Источник:
disclaimer_icon

Материалы на этом сайте рекомендованы для общего информационного использования и не предназначены для установления диагноза или самостоятельного лечения. Медицинские эксперты MedOboz гарантируют, что весь контент, который мы размещаем, публикуется и соответствует самым высоким медицинским стандартам. Наша цель – максимально качественно информировать читателей о симптомах, причинах и методах диагностики заболеваний. Призываем не заниматься самолечением, а для диагностики заболеваний и определения методов их лечения советуем обращаться к врачам.

Популярные врачи

Лекарства