Вербна неділя: Розповідь про свято для дітей

19,6 т.
Вербна неділя: Розповідь про свято для дітей

Остання неділя перед Пасхою - Вербна неділя. У цей день православна церква святкує Вхід Господній в Єрусалим.

Всі славлять Христа як всемогутнього Бога, якому під силу навіть воскресити людину з мертвих, - адже воскресив ж він Лазаря! Коли Спаситель в'їжджав в Єрусалим, всі раділи і сміялися, всипали Його шлях квітами і пальмовими гілками.

І ось після багатьох століть у цей день люди освячують у церкві ніжні гілочки верби і вітають ними Спасителя. А потім всі несуть ці гілочки додому - вважається, що верба охороняє будинок від хвороб.

Видео дня

Проте всі віруючі люди пам'ятають: саме в цей день Ісус вступив на шлях, який привів його до страждань і смерті на хресті. І кожному в цей день слід подумати, безкорислива його любов до Бога і чого він чекає від Спасителя.

З Вербною неділею пов'язано багато прикмет: - Якщо в цей день вітер дме, то погода буде вітряною весь рік. - Якщо у Вербну неділю світить сонце, то врожай буде багатим. - Освячена верба, кинута проти вітру, зупиняє бурю, встромлена в полі - оберігає посіви, а кинута в полум'я зупиняє його дію. - Якщо людина хоче стати більш рішучою, то вона повинна в недільний ранок вбити в стіну будинку кілочок з верби.

Незважаючи на те, що Вербна неділя припадає на час посту, в цей день дозволено їсти рибу. Після неділі піст триває. Настає Страсний тиждень, під час якої віруючі продовжують старанно постити і молитися, - так вони готуються до Великодня.

Источник:
disclaimer_icon

Материалы на этом сайте рекомендованы для общего информационного использования и не предназначены для установления диагноза или самостоятельного лечения. Медицинские эксперты MedOboz гарантируют, что весь контент, который мы размещаем, публикуется и соответствует самым высоким медицинским стандартам. Наша цель – максимально качественно информировать читателей о симптомах, причинах и методах диагностики заболеваний. Призываем не заниматься самолечением, а для диагностики заболеваний и определения методов их лечения советуем обращаться к врачам.

Популярные врачи

Лекарства