Горщик – секрети вдалої «посадки»

3,2 т.
Горщик – секрети вдалої «посадки»

Дитина і горщик. В один чудовий день ця проблема починає стосуватися кожного з батьків. До того ж ще мами, бабусі ровесників починають розповідати на дитячих майданчиках про перші успіхи своїх дітей. А ваш то не гірше? І хочеться щоб був кращий за інших. Тоді в будинку з’являється горщик, іграшки, які допоможуть навчити дитину пісяти на горщик, памперси, в яких зникає малюнок, якщо малюк туди попісяв, і так далі. Коли посадка на горщик закінчується успішно – ви радієте більше за дитину, коли без успіхів – стримано сумуєте. Стоп. Це про вас? А може треба до цього віднестися спокійніше? Адже сходити на горщик – це так само природно, як їсти, дихати, спати.

Отже, знайомимося – це горщик.

В похід в магазин за горщиком прихопіть з собою свого малюка. По-перше, він зможе обрати сам, який йому подобається, по-друге – ви одразу побачите – підходить чи ні вам даний варіант за розміром чи іншими критеріями. Далі, прийшовши додому, просто поставте його в кімнаті малюка. На цьому поки що все. Дайте дитині звикнути до нового предмету, познайомитись з ним, а потім вже виясняти для чого ж він потрібен насправді.

Видео дня

А горщик то, предмет не простий…

Батькам, які практикували раннє висаджування дитини (над ванною, наприклад), на етапі привчання буде простіше, бо вони вже по реакції дитини бачать, коли та хоче в туалет. Лишається лише вмовити малечу сісти на горщика. Найвідомішим способом привчити малюка до горщика є звукові команди типу «пісь-пісь», хоча психологи не рекомендують їх використовувати.

Також можна використати «приклад для наслідування». У діток, у яких є старший брат чи сестричка, набагато швидше звикають до горщика.

Іншим же діткам, у яких немає з кого брати приклад, треба пояснювати що це таке, і для чого це потрібно. Звісно, що в рік ви цього зробити не зможете, тож просто дочекайтесь віку, коли малюк вас зрозуміє. Не давіть на дитину, ще жоден малюк не прийшов до школи у памперсі. Не спішіть. Все буде.

Систематизація успіхів

Те, що малеча зрозуміла навіщо потрібен горщик, зовсім не означає, що вона зрозуміла навіщо він потрібен їй. Це найскладніший етап – навчити дитину не просто ходити на горщик, коли її туди висадили, а контролювати своє бажання сходити в туалет і самій йти до горщика. Найпростіше це зробити дозволивши дитині ходити по квартирі голячком. Таким чином ви прискорите процес привчання і зекономите свій час та нерви на пранні одягу при недобіганні малюка до завітного горщику.

Горщик і кризи дорослішання

Під час цих самих криз дорослішання вашого малюка можуть виникнути і проблеми з горщиком. Адже зазвичай в такі етапи ваш ще вчора слухняний малюк сьогодні став вередою, що робить все навпаки. Тобто і піяти він стане де завгодно, але не в горщик. В такі моменти найкраще заспокоїтись і взяти паузу. Не хоче горщика – не треба. Головне, пам’ятайте, що цей етап «вередування» пройде, і дитина знову повернеться до горщика.

По суті, не так важливо для вас і вашої дитини, в якому саме віці він освоїть нарешті горщик. Головне, щоб це було зроблено в спокійній обстановці, без зайвих нерв батьків і сліз малечі.

disclaimer_icon

Материалы на этом сайте рекомендованы для общего информационного использования и не предназначены для установления диагноза или самостоятельного лечения. Медицинские эксперты MedOboz гарантируют, что весь контент, который мы размещаем, публикуется и соответствует самым высоким медицинским стандартам. Наша цель – максимально качественно информировать читателей о симптомах, причинах и методах диагностики заболеваний. Призываем не заниматься самолечением, а для диагностики заболеваний и определения методов их лечения советуем обращаться к врачам.

Популярные врачи

Лекарства