Роздуми про горе-матір та хворе суспільство

3,5 т.
Роздуми про горе-матір та хворе суспільство

Інтернет просто заповнений історією про мати-вбивцю. Здається, що ця новина не лишила байдужим нікого. Проте, нажаль, запізно…

Я от по натурі дуже добра людина, і ніколи нікому зла не бажаю, навіть тим його заслуговує, але тут…

Знаєте, в наші дні можна почути чимало історій про горе-матусь. Одна лишає новонароджену дитину під кущем, бо "її нема за що виростити", інша ще щось придумає, як позбутись небажаного дитя, але такого… мабуть, навіть сценарист з фантазією не додумався б до фільму з таким сюжетом: закрити в квартирі двох дітей, які ще й на горщик то толком не ходять, без води та їжі… А потім ще й виправдовуватись "Чому без їжі? Я ж їм кукурудзяні палички залишила!". Це верх цинізму! Чи ідіотизму?

Видео дня

І це все відбувається в 21 столітті, в країні, яка бореться за незалежність, яка називає себе європейською державою. Люди, схаменіться! За стіною ревуть діти, а ніхто не чує? Не вірю! Будинок з цегли! Та тут чути яку передачу сусіди по телевізору дивляться!!!

А уявляєте, що буде, якщо повністю заборонити аборти? Написала це речення, і у мене мурахи поповзли по шкірі… Хоча я проти абортів, але як подумаю, як мучились ті діти… Якою смертю помер той хлопчик, те маленьке янголятко… Страшно… Страшно жити в такому світі, де всім все байдуже. "Моя хата скраю"…

Знаєте, що я думаю? Треба в обов’язковому порядку вводити огляд майбутніх і новоспечених мам у психологів. І, якщо раптом є якісь "дзвіночки" про відхилення, за цими мамами має бути контроль. І допомога. Але не гнобити її дурними фразами "а нащо народжувала?", а реальна допомога і підтримка! Щоб не боялися такі мами звертатися в соціальні служби, щоб знали, що там їх не засудять, і підкажуть, як бути. А ще краще, якщо разом зі свідоцтвом про народження буде видаватись довідка про психічне здоров’я батьків. Так, відповідальність тата ніхто не відміняв.

В чомусь тут є вина і нових технологій. Соціальні мережі стали другим життям. Подивишся на профіль і думаєш, що в цій родині все прекрасно: щасливі усміхнені діти, гарно вдягнена матуся, а насправді… Люди настільки втягнулись в те життя в всесвітній павутині, що ще трохи, і новина про такі жахіття не буде сприйматися, бо ж "дивіться! В неї профіль ідеальної матусі".

Але факт, що ця історія набула такого поширення, говорить про те, що цей світ ще можна змінити. Люди ще не зовсім черстві, тому хочеться просто звернутись до всіх: любіть дітей! І своїх і чужих! Допомагайте тим, хто цього потребує! Не закривайтесь у своїй шкарлупці, і не думайте "чому я, хай хтось інший розбирається, чому вони там плачуть". Іноді краще зробити зайве, аніж не зробити нічого.

Будьте людьми!

disclaimer_icon

Материалы на этом сайте рекомендованы для общего информационного использования и не предназначены для установления диагноза или самостоятельного лечения. Медицинские эксперты MedOboz гарантируют, что весь контент, который мы размещаем, публикуется и соответствует самым высоким медицинским стандартам. Наша цель – максимально качественно информировать читателей о симптомах, причинах и методах диагностики заболеваний. Призываем не заниматься самолечением, а для диагностики заболеваний и определения методов их лечения советуем обращаться к врачам.

Популярные врачи

Лекарства