Вчені: піклування про онуків додає кілька років життя

5,3 т.
Вчені: піклування про онуків додає кілька років життя

Вчені з Німеччини з'ясували, що постійне спілкування бабусів та дідусів з їх онуками додає близько 5-ти років життя. Однак це не має бути щоденним обов'язком, пише mpib-berlin.

Експерти провели дослідження, кілька років спостерігаючи за 500 людьми віком від 70 до 103 років, попередньо розділивши їх на дві групи - в одній були ті, хто доглядав за своїми онуками, а в іншій - ті, хто не цікавився життям своїх маленьких родичів.

Читайте: Бабусі та онуки: як правильно побудувати відносини

Результати дослідження показали, що, через 10 років спостережень, більшість учасників першої групи продовжували жити, тоді як така сама частина бабусь та дідусів з другої групи помирали на 5 років раніше. Тобто, які б не були непосидючі діти, вони все ж таки збільшують тривалість життя.

Видео дня

Проте, автори дослідження наполягають на тому, що такі результати справедливі тільки стосовно людей похилого віку, які дбають про своїх онуків час від часу, і це не є їх щоденним обов'язком. Бо в такому випадку їх здоров'я може опинитися під загрозою через непосильні для організму емоційні та фізичні навантаження.

Як повідомляв "Обозреватель", є декілька ситуацій, коли батькам варто сказати "стоп" своїм помічникам у вихованні дітей.

disclaimer_icon

Материалы на этом сайте рекомендованы для общего информационного использования и не предназначены для установления диагноза или самостоятельного лечения. Медицинские эксперты MedOboz гарантируют, что весь контент, который мы размещаем, публикуется и соответствует самым высоким медицинским стандартам. Наша цель – максимально качественно информировать читателей о симптомах, причинах и методах диагностики заболеваний. Призываем не заниматься самолечением, а для диагностики заболеваний и определения методов их лечения советуем обращаться к врачам.

Популярные врачи

Лекарства