Догляд за новонародженим: корисні поради для молодих мам

7,3 т.
Немовля

У перший місяць життя малюк адаптується до позаутробних умов. Тому так важливо дотримуватися правил із догляду.

Про основні правила гігієни немовляти у перші дні життя повідомляє "Світ мам".

Після пробудження малюка варто провести ранковий туалет. Якщо після нічного сну в куточках очей накопичився слиз, його потрібно акуратно видалити. Для кожного ока краще використовувати окремий шматочок вати, змочений у кип'яченій воді. Протирати від зовнішнього кута до внутрішнього.

Читайте: Залишили без догляду дівчинку-сироту: у київській лікарні почалися розбірки

Видео дня

Носик прочищати в міру необхідності. Для цього потрібно змочи ватний джгутик дитячим маслом й обережно просувати його всередину носових ходів.

Варто звертати увагу й на стан шкіри малюка. Якщо є лущення, рекомендуємо протирати ушкоджену ділянку дитячим маслом або молочком. Найкраще використовувати прокип'ячену на паровій бані рафіновану олію, адже ароматизовані дитячі масла і креми можуть викликати алергічні реакції. Особливу увагу варто звертати на стан шкіри за вушками, в шийних, на стегнових і сідничних складочках, під пахвами, на долонях.

Нігті малюка підстригати при необхідності. Для цього краще підходять ножиці із закругленими кінцями, щоб не травмувати пальчики.

Підмивати новонароджених потрібно після кожного спорожнення та сечовипускання. Цю процедуру проводять під проточною водою. Дівчинку слід підмивати спереду назад, щоб не занести інфекцію в сечостатеві органи.

Як повідомляв "Обозреватель", відомо про 5 важливих правил зимової прогулянки з немовлям.

disclaimer_icon

Материалы на этом сайте рекомендованы для общего информационного использования и не предназначены для установления диагноза или самостоятельного лечения. Медицинские эксперты MedOboz гарантируют, что весь контент, который мы размещаем, публикуется и соответствует самым высоким медицинским стандартам. Наша цель – максимально качественно информировать читателей о симптомах, причинах и методах диагностики заболеваний. Призываем не заниматься самолечением, а для диагностики заболеваний и определения методов их лечения советуем обращаться к врачам.

Популярные врачи

Лекарства