Названо найкорисніші продукти для майбутньої мами

5,7 т.
Названо найкорисніші продукти для майбутньої мами

Коли жінка розуміє, що носить під серцем маля, у неї виникає чимало запитань. Й одне з них стосується харчування, адже їсти правильно за двох - це велика відповідальність.

Тому, щоб хоч якось полегшити вам вибір продуктів під час вагітності, ми створили список із 15 найкорисніших продуктів для майбутніх мам.

Овочі та фрукти

1. Морква: найкорисніший овоч під час вагітності. Морква сприяє кращому функціонуванню шлунково-кишкового тракту. У ній міститься велика кількість каротину, вітаміну Е, С, вітамінів групи В, К і РР. Усі ці речовини допомагають при формуванні органів дитини. Єдине протипоказання - виразка шлунка, проблеми з підшлунковою і будь-які запалення шлунково-кишкового тракту.

Видео дня

2. Болгарський солодкий перець: має лікувальні властивості, допомагає поліпшити стан слизових і зміцнює судини. Корисні речовини, які містяться в перці, зміцнюють кістки вагітної жінки і допомагають їхньому формуванню у малюка. А вітаміни С, Е, РР і Р покращують стан шкіри. Ефірні масла, білок і бета-каротин підвищать рівень імунітету жінки, що чекає дитину.

3. Шпинат: цей овоч багатий на фолієву кислоту (вітаміни А, В9 і Е), яка допомагає вагітній жінці уникнути викидня, впоратися з токсикозом у перший триместр, знижує ймовірність розвитку анемії і захищає плід від паталогій.

4. Помідор: дуже ситний і низькокалорійний помідор містить лікопін, який є унікальним антиоксидантом і захищає клітини від впливу вільних радикалів.

5. Банан: незважаючи на калорійність цього фрукту і кількість крохмалю, лікарі не рекомендують відмовлятися від нього. Банан містить найкорисніші для плода цинк і калій. Перший допомагає сформувати імунну систему дитини, а другий - серцево-судинну систему.

6. Яблука: ці фрукти сприяють нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту, збільшують виділення шлункового соку, допомагають у боротьбі з нудотою. В яблуках багато заліза, марганцю, магнію, фосфору і калію, які допомагають плоду розвиватися. А в 5 насінинах цього фрукту міститься денна норма йоду.

Читайте: Все о тесте на беременность: когда он "врет", а когда "говорит правду"

Крупи

7. Вівсянка: сприяє нормальному протіканню вагітності завдяки великій кількості вітамінів і менералов. Складні вуглеводи прискорюють обмін речовин. Вівсянка захищає слизову шлунка при запаленні шлунково-кишкового тракту.

8. Коричневий рис: цей вид рису перетравлюється організмом довше, ніж білий, тому вагітні збережуть відчуття ситості на тривалий період. Також коричневий нешліфований рис містить 8 амінокислот, які необхідні для створення клітин.

Білкові продукти

9. Натуральний йогурт: у ньому є кальцій і білок, які необхідні для формування кісток і м'язів, а також життєво важливих органів. Корисні бактерії в йогурті покращують роботу шлунково-кишкового тракту і прискорюють процес передачі корисних речовин плоду.

10. Твердий і пастеризований сир: містить багато білка і протеїнів, при цьому в таких сирах мало калорій.

11. Морська риба: лосось, сардини, скумбрія, анчоуси, форель, оселедець містять досить жирних Омега-3 кислот, білка і фосфору, які необхідні для розвитку головного мозку малюка.

12. Яйця: містять велику кількість протеїнів при мінімумі калорій, а вітаміни групи В, цинк і селен допоможуть розвиватися серцево-судинній системі дитини. Але віддавайте перевагу яйцям, які пройшли теплову обробку.

13. Пісне м'ясо (яловичина, індичка, курячі грудки): у період вагітності краще уникати вживання червоного м'яса, в якому багато холестерину і шкідливих жирів, і замінити його на пісну індичку, курячу грудку, молоду яловичину). В цих сортах багато заліза, корисних протеїнів, цинку, вітамінів групи В, які є джерелом енергії. Окрім цього, в них мало калорій.

14. Тофу: цей соєвий продукт містить величезну кількість амінокислот, які сприяють збільшенню вироблення колагену. Вживаючи "соєвий сир", ви знизите ризик виникнення розтяжок. Це ситний і низькокалорійний продукт.

Читайте: Беременность и зима: как уберечься от падения

Ягоди

15. Полуниця, ожина, малина: містять життєво необхідні для розвитку плода мінерали і вітаміни. Ласуючи щодня ягодами і фруктами (не більш як 5 порцій), ви підвищуєте імунітет малюка.

Як бачите, корисних продуктів дуже багато, тому скласти правильний і здоровий раціон для двох ви зможете без проблем.

Також "Обозреватель" повідомляв, як вагітним вберегтися від падіння взимку.

Источник:lady.tochka.net
Источник
lady.tochka.net
disclaimer_icon

Материалы на этом сайте рекомендованы для общего информационного использования и не предназначены для установления диагноза или самостоятельного лечения. Медицинские эксперты MedOboz гарантируют, что весь контент, который мы размещаем, публикуется и соответствует самым высоким медицинским стандартам. Наша цель – максимально качественно информировать читателей о симптомах, причинах и методах диагностики заболеваний. Призываем не заниматься самолечением, а для диагностики заболеваний и определения методов их лечения советуем обращаться к врачам.

Популярные врачи

Лекарства