Вчені: дитяча мова розвивається ще в утробі матері

2,6 т.
Вчені: дитяча мова розвивається ще в утробі матері

Вчені з Університету вивчення наук про мозок Вашингтона спробували дослідити, на якому етапі розвитку у людини виникає здатність говорити.

Згідно з результатами дослідження, діти відразу ж після народження можуть розрізняти рідну мову та іноземну. Такий феномен пов'язаний з тим, що дитина дізнається рідну мову завдяки фонетичним особливостям.

Експеримент з новонародженими дітьми було проведено в Швеції. На другий день після народження дітям давали слухати аудіозаписи з рідною та іноземною мовою під час того, коли їм давали соску. Дані показали, що коли дитина чує мову, на якій говорила мати, починає інтенсивніше смоктати соску, ніж при прослуховуванні іноземної мови.

Видео дня

Крім того, вчені вирішили піти далі і перевірили, на якому ж періоді вагітності у малюка розвивається здатність розуміти, що інші люди говорять. Результати дослідження показали, що розвиток мови і її розуміння відбувається на 30 тижні вагітності.

Останні проведені аналізи дозволили зрозуміти фахівцям, що за десять днів до народження малюк починає розуміти мову матері. Керівник дослідження Патріссія Кухл заявляє, що плід всю свою увагу зосереджує на голосних звуках, так як їх можна краще розрізнити, ніж приголосні.

Источник:vidomosti-ua.com
Источник
vidomosti-ua.com
disclaimer_icon

Материалы на этом сайте рекомендованы для общего информационного использования и не предназначены для установления диагноза или самостоятельного лечения. Медицинские эксперты MedOboz гарантируют, что весь контент, который мы размещаем, публикуется и соответствует самым высоким медицинским стандартам. Наша цель – максимально качественно информировать читателей о симптомах, причинах и методах диагностики заболеваний. Призываем не заниматься самолечением, а для диагностики заболеваний и определения методов их лечения советуем обращаться к врачам.

Популярные врачи

Лекарства